Geen categorie

Vergif

Gerelateerde afbeelding

Nee, geen blog over één of ander product om het onkruid te verdelgen. Wel over wat ik een groeiend maar giftig gebruik noem in het verkeer. Meer bepaald het in beide richtingen fietsen over fietspaden (langs de ring bvb maar ook in de binnenstad)
Als automobilist ervaar ik regelmatig, hoe gevaarlijk dit verschijnsel wel is wanneer je van de ring de Rubensstraat in wil rijden. Het is uiteraard zeer belangrijk/noodzakelijk om uit te kijken of er geen fietser van rechts komt. Zodra je jezelf daarvan vergewist hebt en je verder wil rijden duikt er steeds vaker een fietser op die van links komt…En zich bovendien duidelijk van géén enkel gevaar ‘bewust’ is.
Als fietser  moest ik al enkele keren stevig in de remmen aan de rotonde van het station. Ook daar heb je regelmatig een fietser die aan de verkeerde kant van de rotonde opduikt. Meestal gaat het dan nog over iemand die al op de stoep aan het rijden was op De Merodelei en dan maar zijn/haar weg vervolgt alsof men zich ergens in Engeland op de weg bevindt. Aan de verkeerde kant dus.

En dan ook nog eens aan de verkeerde kant het kruispunt dwarst met de Spoorwegstraat. Om daarna, alweer aan de verkeerde kant zijn weg te vervolgen op de Merodelei.

Trouwens, heb je jezelf al eens afgevraagd hoeveel ruimte er nog overblijft als twee bakfietsen mekaar kruisen op één fietspad ? op diezelfde Merodelei ??

Hoe dan ook, ik vind dat het in twee richtingen fietsen op een fietspad iets is wat absoluut NIET (meer) mag worden gepromoot.

Fietsvriendelijkheid moet vooral, altijd en overal ook fietsVEILIG zijn en blijven. Voor ELKE weggebruiker. Een gedoogbeleid terzake is vooral een slecht beleid

Standaard

Een gedachte over “Vergif

Reacties zijn gesloten.