Geen categorie

Feit of Farce ?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos bestuursakkoord turnhout

Regelmatig hoor of lees ik dat vele mensen van oordeel zijn dat ‘samen stad maken’ niet meer is dan een holle slogan. Zo zouden brieven en mails aan het Turnhoutse beleid zelfs niet/nooit worden beantwoord. Maar…Kloppen die beweringen ook ? Tijd voor een factcheck
Feit 1 : Ik stuurde zowat een jaar geleden -op 17/9/2016- een mail aan schepen Boogers. Dit in verband met de gevaarlijke situatie aan het kruispunt van de Emiel Verreesstraat met de Kruishuisstraat.

Op dit redelijk druk kruispuntje is de voorrang aan rechts van toepassing. Maar nergens is duidelijk gemaakt dat er een kruispunt aankomt, met bovendien de status voorrang aan rechts.

Niet via een verkeersbord of ook niet via een geschilderd merkteken op de weg. In mijn mail stelde ik de vraag om te bekijken of er niet de nodige signalisatie kan worden aangebracht om alle weggebruikers duidelijk te maken dat er a) een kruispunt is en b) de voorrang aan rechts geldig is.

Sinds deze mail  heb ikzelf weet van minstens 3 aanrijdingen op dit kruispunt. Maar mijn mail, mijn vraag terzake is nog steeds NIET beantwoord. En er is ook nog niemand langs gekomen met een pot witte verf. Evenmin met het verkeersbord B17. Afbeeldingsresultaat voor verkeersbord B17

Wat niet is kan nog komen uiteraard. Her en der werden de voorbije weken witte lijnen en voorrangstekens herschilderd. Misschien werkt deze blog wel als remindertje voor schepen Boogers en komt er vooralsnog ook op dit kruispunt een voorrangsteken…

Feit 2 :  Op 15 maart van dit jaar stuurde ik een brief aan het college van Burgemeester en schepenen. In deze brief signaleerde ik een opmerkelijke en onwettelijke handelwijze van Parkmobile. Een van de firma’s waarbij je terecht kan voor het sms-parkeren in Turnhout (zie blog)

https://wolput.com/2017/02/19/parkeren/

Zij werken immers met domiciliëringen voor de betaling van de factuur, ZONDER dat daartoe een wettelijk ondertekend document voor bestaat. Er was in de media heel wat aandacht voor dit voorval

U raadt het al, ook deze brief werd nog steeds NIET beantwoord.

Conclusie : het klopt dat ‘samen stad maken’ niet meer is dan een holle slogan. En het klopt ook dat mails en brieven van bezorgde burgers onbeantwoord blijven. Dit is dus een FEIT en geen FARCE !!

Standaard

2 gedachtes over “Feit of Farce ?!

Reacties zijn gesloten.