Geen categorie

De week in een doos

De winkelleegstand in Turnhout is groot. Net zoals in veel andere steden. Het beleid doet inspanningen om één en ander te keren. Met het openen van The Box, wil Turnhout aan beginnende ondernemers/winkeliers ‘probeer het eens uit-kansen’ te geven. http://www.rtv.be/artikels/box-wisselende-pop-turnhout-a40731
Een van de eerste durvers is Het Twijgje. Deze vereniging verkoopt de door hun cliënten, zelfgemaakte producten voor het goede doel. Daar is helemaal niets op tegen. En dat zij via deze ‘doos’ meer naambekendheid willen verwerven is ook al geen probleem. Net zoals een kunstenares haar netwerk wil vergroten. Daar kan je ook al niet tegen zijn.

Straks is het misschien de beurt aan de wereldwinkel die in de eindejaarsperiode ook al wat meer visibiliteit willen. Allemaal prima wat mij betreft. Maar…is dat ook de doelgroep waarvan we mogen verwachten dat ze morgen in onze stad één of meer leegstaande winkelpanden zullen invullen ? Of die hun plaatsje zullen zoeken in Turnova ? Ik gun dit nieuwe initiatief in mijn stad ‘eventjes’ het voordeel van de twijfel !

Gesluierde stad

Met de warme dagen van de afgelopen weken deed ik al eens meer een terras op de Markt. En er is mij daarbij toch wel opgevallen dat Turnhout steeds meer een gesluierde stad is geworden. Vooraf even zeggen dat we sinds einde mei op meerdere plaatsen zijn geweest. Zo in Venlo, Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Mol, Lier, Herentals…

Nergens zag ik zoveel gesluierde vrouwen rondlopen als in Turnhout. En -opvallend- heel veel jonge zwarte vrouwen waarvan er heel wat een ‘Hollands accent’ bezigen.

Meer dan ooit is Turnhout een stad waar veel vreemdelingen zich vestigen. Van alle nationaliteiten en religies . Ik ben benieuwd of en in welke mate we deze diversiteit ook zullen tegenkomen op de kandidatenlijsten bij de verkiezingen van oktober 2018

Standaard