Geen categorie

Bemoeizorg/zucht

Afbeeldingsresultaat voor fotos politie
Is het normaal dat Belkacem, tegen wie een procedure loopt voor het afnemen van zijn Belgische (en dubbele) nationaliteit in de gevangenis kan trouwen ?

Moet de samenleving niet eens nadenken over het opschorten van individuele en zelfs universele rechten bij dergelijke individuen ? http://www.gva.be/cnt/dmf20170612_0…
Na aanslag ‘nummer zoveel’, deze keer in Londen, gaan er stemmen op voor (nog) meer politie op straat. Maar is dat de beste oplossing ? Wat mij betreft moet er meer en strenger maar vooral preventief kunnen worden opgetreden.
Ruim 10 jaar geleden was ik in Eindhoven aanwezig op een overleg over de aanpak van veelplegers. De officier van justitie (procureur) had een mooi maar doeltreffend woord voor hun manier van aanpak.

Zij noemden dit bemoeizorg/zucht. De veelplegers werden niet met rust gelaten. Minstens wekelijks belde een wijkagent bij hen aan. Of de veelpleger werd gewoon aangesproken door een agent op straat. Dit allemaal met de bedoeling van ‘hé man/vrouw, weet dat wij je in het oog houden’.

Bijna alle terroristen die een aanslag plegen ‘ergens in Europa’ hebben een crimineel verleden. In plaats van nog meer blauw op straat moeten ook wij meer investeren in (wijk)agenten die dichter bij hen staan. Die ook duidelijk laten merken van ‘hélaba, wij houden u in het oog’…Met als doel eventuele radicalisering en terreur sneller op te sporen en tegen te gaan
Dat daarbij dan af en toe een wet, zoals deze op de privacy, moet worden overtreden…wel het zij zo. Als dat één of meerdere aanslagen met vele doden en gewonden kan voorkomen, ben ik daar voorstander van !!
Standaard

4 gedachtes over “Bemoeizorg/zucht

  • Ja, vanzelfsprekend Johan. Dat is ook mijn pleidooi. Niet meer politie in de straat maar de politie anders inzetten. Meer wijk- en buurtgericht maar vooral opvolgingsgericht !

   Like

 1. William janssen zegt:

  Elke veelpleger in de gaten houden idd, maar deze met een dubbele nationaliteit, belgische nationaliteit afnemen en dringend buitengooien.

  Like

 2. agnes zegt:

  Ik voel me zo in de war na die storm van zienswijzen , ik weet het niet meer, denk soms “leven en laten leven” . Wat kan ik als kleine Vlaming daar aan doen, niettegenstaande het me wel fel bezig houd vooral naar de kleinkinderen toe. Waar moet het naartoe?

  Like

Reacties zijn gesloten.