Geen categorie

Anti-Soci(a)al

Gerelateerde afbeelding

Het was me de week wel weer. Een week met eten en drinken, een uitgebreid buffet zelfs, voor de anti-politiek. Een week waarin is gebleken dat er voorname verkozenen zijn, die sociaal invullen als : stelen van de armen, zodat ik mijn eigen zakken kan vullen.
Wat naar boven kwam over de wijze waarop Brussels burgemeester Mayeur en zijn collega OCMW-voorzitter Peraïta een daklozenorganisatie plunderen om hun eigen zakken te vullen, tart elke verbeelding.

Bovendien mag worden verwacht dat dit slechts een -zoveelste- topje van de ijsberg is. Een zoveelste blaam ook voor de PS en voor de politiek algemeen.

Maar ook een slag in het gezicht van vele vrijwilligers die zich ècht inzetten om onze samenleving mooier te maken.
Ik vernoem enkele voorbeelden van de laatste 24 uur zoals de jaarlijkse BBQ ten voordele van Den Leeuweric en de truckrun. Honderden vrijwilligers die er samen voor zorgen om dergelijke evenementen te laten lukken.

En, in tegenstelling tot Mayeur, hoeven deze mensen geen enkel excuus te verzinnen om hun echte, vrijwillige en vooral gratis inzet te verantwoorden.
Een excuus zoals dat van Mayeur -ik ben sociaal assistent en dus is het logisch dat mijn inzet niet gratis is- getuigt enkel van een onvoorstelbare arrogantie en wereldvreemdheid.

Wel mijnheer Mayeur, ik ben bruggepensioneerde. Een belangrijk deel van mijn inkomen komt van de maatschappij, via de sociale zekerheid. Dat deel is uiteraard héél wat kleiner dan wat jij aan inkomen krijgt, ook van de maatschappij, de samenleving zeg maar.
Ik vind het heel normaal, billijk zelfs, dat ik een deel van mijn tijd ter beschikking stel als vrijwilliger, in die samenleving. Mijn gezondheid laat me dat toe en ik doe dat met heel veel goesting en overtuiging. Gratis uiteraard. De vele blijken van waardering van de mensen waarvoor je dat doet zijn me veel meer waard dan een miljoen euro. Maar ik was of ben dan ook géén sociaal assistent zoals jij.
En zoals ik zijn er in mijn stad Turnhout vele honderden. En dat is geen farce Majeure hoor !!

Ik walg van praktijken zoals deze waaraan jij je bezondigde, Mhr. de (ex)burgemeester. En ja, ik weet dat jij niet de enige bent en uw partij ook niet de enige is…

Aan strapatsen zoals die van u is wat mij betreft slechts één voordeel. En dat is dat mijn respect voor de èchte vrijwilligers enkel maar met bakken toeneemt. Zij zorgen er effectief voor dat de samenleving elke dag mooier kan worden gemaakt. En daar mogen ze echt friejet op zijn !

Standaard

Een gedachte over “Anti-Soci(a)al

  1. Agnes Veeheyen zegt:

    Dre , spijtig datLouis het niet meer kan lezen, hij was vrijwilliger in hart en ziel, scouts , 46 jaar organisator van de smoutebollenbak dat geëvolueerd isvan 10 kg bloem tot 150kg bloem en dat hij afgesloten heeft met een extra smoutebollenbak voor “kom op tegen kanker” terwijl dat hij al met heel veel twijfels leefde, ’t Vlot, dan de Meerloop zijn “leven” daarna 8 jaar secretaris van Okra hier in ’t dorp. Hij zou gelukkig zijn dat je het vrijwilligerswerk zo aprecieerde

    Like

Reacties zijn gesloten.