Geen categorie

K’zen friejet *

Afbeeldingsresultaat voor fotos ik ben fier

*Ik ben fier.

Te weinig Turnhoutenaren zijn fier op hun stad. Dus gooit Turnhout er een imago-campagne tegenaan. Een vervroegde verkiezingscampagne ?
Het zal weer wel worden geïnterpreteerd als kunde gij eigenlijk ooit wel iets positief zeggen over Turnhout...maar ik heb zo mijn gedacht over deze campagne.

Om te beginnen zijn er wel best wat zaken in Turnhout waar ik friejet op ben. Ik ga er slechts enkele vernoemen omdat ik die zelf erg belangrijk vind. Zo ben ik –niet in het minst– friejet op de talrijke vrijwilligers die zich in onze stad inzetten.

Daarbij denk ik  aan de vele zwerfvuilvrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos is om een aanhoudende kwaal -die het beleid maar niet onder controle krijgt- te bestrijden. Ik denk ook aan die vele jongeren, die actief zijn in een jeugdbeweging of elders, of aan die talrijke vrijwilligers die zich binnen het OCMW –oké, nu moeten we eigenlijk spreken over Orion…– inzetten om ondermeer in de ontmoetingscentra activiteiten op te zetten, de bar te organiseren enz. …

K’zen ook friejet op de mensen die in de groendienst van ’t stad werken. Als die in onze buurt passeren dan ziet alles er weer heel netjes uit. Gras afgereden, hagen en hegjes geknipt, onkruid verwijderd…

Ik ben ook best wel friejet met de lokale handelaren, horecamensen en ondernemers, die er –samen met hun personeel– voor zorgen dat je een pak op maat kan laten maken of je een frisse pint voorschotelen en me kunnen bekoren met een lekker gerechtje. Of die internationaal een product als Turnhoutse kaviaar op de kaart zetten…

En ja, wij Turnhoutenaren mogen met z’n allen best wat meer chauvinistisch zijn. Waarom zouden alle horecazaken voortaan niet de Puro/Miko koffie aan hun klanten presenteren ? En waarom zouden wij zelf niet opnieuw wat  meer naar onze lokale handelaars, winkeliers…stappen

Ik vind het wel spijtig dat de schepen van communicatie, voor deze campagne beroep doet op input van bekende Vlamingen die niet -of niet meer- in Turnhout wonen. Zij kunnen dan ook de weldaden van dit bestuur niet dagelijks ondergaan…

Is deze campagne een verkapte verkiezingsstunt ? Het was zeker niet de eerste gedachte die bij me op kwam. Maar twijfelde dan toch weer toen ik volgende reactie las op een facebookbericht over deze campagne  Het beleid staat zeker achter Turnhout . Nu nog de Turnhoutenaar achter het beleid krijgen.

Deze reactie, van een actieve politicus in mijn stad, maakt me niet echt friejet. Eerder achterdochtig zelfs

Standaard

3 gedachtes over “K’zen friejet *

 1. Michaël Van Mechelen zegt:

  Ik kan je voorgevoel alleen maar beamen. Het stoort me ook enorm dat deze campagne gelanceerd, gebruikt wordt door GROEN en niet door het college.

  Geliked door 1 persoon

 2. Alois verlinden zegt:

  Hoe kan je nu trots zijn op een stad vol vuil strooiende werkeloze immigranten ,plus een van de hoogste belasting tarieven.Industrie die verdwijnt aan het tempo van het smeltende poolijs,in elke grote verkeersader camera s om de kas nog wat te vullen,geef mijn part maar aan fikkie

  Like

 3. Peter zegt:

  Alois. Als zwerfvuil ophaler heb ik al meermaal gemerkt dat het niet ‘werkloze immigrant’ is die voor het grootste deel vh zwerfvuil zorgt. Industrie die verdwijnt? Nog niet naar de nieuwe industrieterreinen gaan zien? Hoogste belastingstarieven?

  Like

Reacties zijn gesloten.