Geen categorie

Wat doen jullie eigenlijk ?

Afbeeldingsresultaat voor fotos parkeermeters

Recent (8/4ll)  plaatste ik een post op mijn facebookpagina. Over het feit dat ik in de omgeving van parking Loechtenberg en aanpalende straten, nog geen parkeercontrole opmerkte. En dit sinds 1 januari van dit jaar.

https://www.facebook.com/dre.wolput

Aanleiding voor HLN (vandaag) om bij de Turnhoutse politie hun oor te luisteren te leggen. De informatie die ze daar kregen is ronduit verbijsterend. Er is momenteel slechts één (1) agent bevoegd voor de controle. De overige 5 studeren pas af in mei en moeten dan nog een schietopleiding volgen.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/zwartparkeerders-gaan-nog-een-maand-vrijuit-a3130136/

De ongelofelijke inertie -traagheid- van het Turnhoutse beleid

Twee jaar had dit college nodig om te beslissen op welke wijze de parkeercontrole in de toekomst zou worden aangepakt. Contract van Apcoa verlengen, in eigen beheer of via de politie. De keuze viel uiteindelijk op de politie die vanaf 1/1/2017 de taak van Apcoa zou overnemen. Maar blijkbaar ontstond er een vacuüm van 5 maanden in plaats van een onmiddellijke overname. Een en ander was/is duidelijk niet of onvoldoende voorbereid geweest vanuit het schepencollege…

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/apcoa-blijft-mogelijk-jaar-langer-a1897291/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vacu%C3%BCm

De controle was of is er nog steeds niet op volle kracht. Wel een nieuwe consessievergoeding (aan Besix veronderstel ik) van 310.000 euro/jaar. Of -1000- euro/dag per werkdag (van maandag tot zaterdag) Ik kan de spontane vraag aan het college van wat doen jullie eigenlijk, niet onderdrukken.

Look and feel

De wintermarkt 2016 kreeg van het beleid een grote onderscheiding van 77/100. Dit zorgde echter onmiddellijk voor heel wat gemor bij vele Turnhoutenaren.  In een interview met Radio Tos heeft burgemeester Vos het dan ook vooral over de look and the feel welke wel goed zat. Daarbij neemt hij zelfs het verboden woord Kerstmarkt in de mond… Naast die look en feel krijgt de firma uit Oostende wel de uitdrukkelijke opdracht om voor dit jaar toch wel heel wat belangrijke aanpassingen te doen.

http://www.tos.be/index.php/111-podcast/nieuws-2017/nieuws-2017-002/1624-aanpassingen-aan-het-wintersalon

Wat de look (uitstraling) en de feel (gevoel)  van Turnhout betreft ?? Zelfs in de meest optimistische bui zou ik niet kunnen beweren dat het met die look of de feel van de huidige coalitie goed zit.

Wat ik wel durf te zeggen : Turnhout heeft nood aan een drastische ommezwaai in het beleid. Anders dreigt deze stad aan de vaart, roemloos tenonder te gaan IN die vaart. Als gevolg van armoede en ellende

 

Standaard

3 gedachtes over “Wat doen jullie eigenlijk ?

 1. Jaak Mertens zegt:

  Kranten hanteren blijkbaar cijfers op verschillende manieren? Zie GVA van vandaag: “Veertien agenten van de verkeersdienst registreren zowel de foutparkeerders als bestuurders die niet betaalden voor hun parkeerbeurt. Ze worden ook ’s avonds als in het weekend ingezet…”

  Like

  • Na het artikel van gisteren in HLN, kwam er blijkbaar nog een ‘rechtzetting’ van de politie. Hierin geeft men aan dat er de eerste 3 maanden van dit jaar -1.278- boetes (retributies veronderstel ik) hebben uitgeschreven voor parkeren zonder betalen. Ter vergelijking : in 2008 werden op slechts 6 maanden tijd meer dan 11.OOO retributies uitgeschreven. Het ‘verschil’ zit wellicht in het feit dat er nu geen permanente controles zijn en zeker niet overal. In ieder geval is voor mij wel duidelijk dat de controle op het betalend parkeren sinds 1 januari eerder ‘chaotisch’ dan ‘georganiseerd’ verloopt. De ‘ploeg’ van vaste controleurs hadden moeten geschoold zijn op 1/1/17 en niet een half jaar later.

   Like

 2. De reactie van de politie, zoals deze op de FB-pagina van het laatste nieuws stond geschreven : POLITIE WAARSCHUWT: “WEL DEGELIJK CONTROLES OP BETALEND PARKEREN”
  De politie waarschuwt dat automobilisten wel degelijk moeten betalen als ze hun auto in het centrum van Turnhout parkeren. Vijf toekomstige ‘controleurs’ zijn nog in opleiding, maar andere agenten springen voorlopig bij.
  Sinds januari wordt er minder gecontroleerd op betalend parkeren in Turnhout dan in normale omstandigheden de bedoeling is. In een eerder artikel kon u lezen dat de controles pas midden mei op volle toeren zullen draaien, omdat vijf van de zes extra agenten die de politie in dienst neemt om de controles op het betalend parkeren uit te voeren nog aan hun opleiding bezig zijn. De politie vreest dat automobilisten daardoor verkeerdelijk gaan denken dat er momenteel helemaal niet gecontroleerd wordt in Turnhout. “Maar het korps telt 14 agenten die ingezet worden voor algemene verkeerstaken en voor inbreuken op het UGP (Uniform Gemeentelijk Politiereglement)”, zegt politiewoordvoerder Rudy Remijsen. “Wat het UGP betreft, controleren ze bijvoorbeeld op inbreuken zoals sluikstorten en hondenpoep. Wat de verkeerstaken betreft, doen ze snelheidscontroles, controles op blauwe zone, algemene verkeerscontroles, verkeersregeling, alcoholcontroles, enzovoort. Om het betalend parkeren goed te kunnen opvolgen, werden intern wat verschuivingen doorgevoerd. De agenten hebben de voorbije maanden de controles op het betalend parkeren er bij genomen. ”
  Omdat deze agenten meerdere taken hebben, wordt er momenteel weliswaar minder gecontroleerd dan de bedoeling is. Toch schreven ze tijdens de eerste drie maanden van het jaar 1.278 boetes uit voor parkeren zonder te betalen: 362 in januari, 516 in februari en 400 in maart.

  Like

Reacties zijn gesloten.