Geen categorie

Vloeken

 

Afbeeldingsresultaat voor fotos oude mensen

Er waren dit weekend voor mij enkele aanleidingen om eens goed te vloeken. Om te beginnen kreeg ik net voor het weekend enkele alarmerende berichten van mensen die plots een ferm bedrag aan pensioen moeten inleveren.
Voor sommigen een vermindering van –100 euro/maand-

Via facebook heb ik een oproep gedaan om mij kopie van een of meerdere van deze brieven te willen bezorgen.
Uit een concreet voorbeeld blijkt dat iemand die in december 2016 nog recht had op 1.266,08 euro vanaf januari 17; nog maar recht heeft op –1.176,91 euro of een netto-verlies van 90 euro per maand. De premie minimumpensioen werknemer ten bedrage van 97,36 word gewoon op -0- gezet.

Een zware inlevering van bijna 10%.
Op jaarbasis komt dat neer op één maand pensioen minder…

Reden : De wetgever heeft met ingang van 1 januari 2017 een wijziging voorzien van de bedragen van bepaalde gewaarborgde minimumpensioenen in het werknemersstelsel en in het zelfstandigenstelsel… Daar zakt toch je broek van af !! Ik bespaar je de reacties van vele mensen op deze onmenselijke maatregel. Wat een klotebeleid is dat hier in dit land zeg ??!!

Dergelijke vermindering vind ik totaal onaanvaardbaar.
Ik heb onmiddellijk aan Servais Verherstraeten, CD&V gevraagd dit dringend op te nemen en ongedaan te maken.

Vrijdagavond heb ik ook heel hard gevloekt bij de eedaflegging van Trump. In zijn speech maakte hij duidelijker dan ooit dat Amerika -bij uitbreiding de wereld- in handen is van een totaal ongeleid projectiel. Veel erger dan een olifant in een porseleinwinkel. Een scudraket, dat is het !!

Standaard

2 gedachtes over “Vloeken

Reacties zijn gesloten.