Geen categorie

Klinken zonder alle binken ?!

TURNHOUT: Inwoners toosten op het nieuwe jaar. - Foto Wiggenraad

Foto : Het Laatste Nieuws

Klinken met ALLE binken moet een streefdoel zijn, ook voor elke verkozene !!

Er was veel volk op de been, met verlooren mondagh. Iemand stelde me de vraag hoe je verlooren mondagh kan vieren op een zondag. Maar hij gaf meteen ook zelf het antwoord. Zo beweerde hij, dat in meubelwinkels altijd vierkante bedden worden verkocht aan Turnhoutenaren. Zo kunnen ze ook ’s nachts dwarsliggen…leuk grapje toch, niet ?!
Sta me toe om een drietal persoonlijke vaststellingen weer te geven

Turnhoutse aanwezigheid

Meer dan tijdens de kerstmarkt tekenden heel wat Turnhoutse verenigingen present om dit feest te omkaderen. Later schreef één van mijn FB-vrienden dat er zondag namiddag meer volk op de markt was dan op alle dagen van de kerstmarkt samengeteld.  Wellicht heeft een ruimere aanwezigheid van Turnhoutse organisaties mee bijgedragen aan deze grotere toeloop

Halal

Er was dit jaar minder voorafgaande aandacht voor geweest. Maar ze waren er wel, de halal worstenbroden. Desondanks bespeurde ik zeer weinig -eigenlijk geen- vreemde inwoners van onze stad. Vorig jaar schreef ik al in een blog dat het niet veel zin heeft om halal worstenbroden te voorzien als er niet een duidelijke vraag daartoe bestaat vanuit de Moslimgemeenschappen.

Daarom volgende Vraag : is er het afgelopen jaar initiatief genomen voor overleg met de verschillende geloofsgemeenschappen. Dit met het oog op hoe kunnen we mekaar beter betrekken bij de feesten die Turnhout organiseert ? Willen ‘zij’ dat, willen ‘wij‘ dat en hoe pak je dat dan aan ? Kan, wil de groep rond -bijvoorbeeld- Fris Gemixt de go-between zijn om die wederzijdse betrokkenheid te vergroten ? Zijn er voldoende contacten om andere groepen die hieraan zouden willen meewerken daarin te ondersteunen ?

Turnhoutse afwezigheid

Mijn derde vaststelling is meteen ook een grote persoonlijke ergernis. Er waren meerdere schepenen afwezig, net als meerdere gemeenteraadsleden. Of dat al te maken had met het Norovirus is voor mij niet duidelijk. Maar…als WE klinken met de binken een belangrijk evenement vinden, als we dat willen doen met ALLE binken  dan is het van het grootste belang dat AL onze verkozenen AL het mogelijke doen om erbij te zijn. Als mensen op dat ogenblik ziek zijn heb ik alle begrip voor hun afwezigheid. Maar ik vrees dat het voor nogal wat afwezigen eerder een teken van desinteresse is (onverschilligheid) Ik ga geen namen noemen maar kan de lezer wel vertellen dat ik aan een aantal verkozenen een niet al te zachte mail heb gestuurd.

Volgend jaar is een verkiezingsjaar. Wedden dat het podium dan meer dan dit jaar weer gevuld zal zijn…

Standaard