Geen categorie

Goeie punten voor Winter in Turnhout

Afbeeldingsresultaat voor fotos winter in turnhout
Het Turnhoutse wintersalon is opgeruimd. Met de festiviteiten rond verlooren mondagh – weliswaar op zondag 15 januari- en de nieuwjaarsdrink; sluit Turnhout deze periode officieel af.

Vooraf waren er heel wat bedenkingen en kritieken te horen. Vooral dan over WIE het wintersalon mocht organiseren. Zware woorden als afrekening met vorige organisatoren (Markt Events) konden we regelmatig lezen in vooral de sociale media.

Mijn gedacht ?
-de scheidingslijn inzake appreciatie van dit wintersalon ligt duidelijk tussen hen die het vroeger maar een zuipmarkt vonden en zij die vinden dat er nu veel meer kerstsfeer was. Persoonlijk vond ik het een mooie Kerstmarkt maar blijf betreuren dat het college in aanloop heeft beslist om deze kerstmarkt, wintersalon te noemen.

 • Zelf ben ik meermaals over de markt gewandeld en kwam telkens tot de conclusie dat er flink wat minder volk aanwezig was dan andere jaren. Ook in de horeca rond de Markt. Ik hoop dat alle deelnemers voldoende rendabel deze periode hebben kunnen overbruggen ?! .
  -De mooie kerststal had een centrale plaats in het gebeuren. Met heel veel belangstelling ook. Het idee om op bepaalde dagen ook een mini-kinder-boerderij bij de kerststal te hebben is absoluut gelukt te noemen.
 • ook een dikke proficiat voor de feilloze organisatie van de eerste Hert&Run. Veel volk en deelnemers en zeker al een vaste plaats verdient in de komende kerst/winter kalender.
  -En om in herhaling te vallen : idem voor de erg gesmaakte huifkartochten.

Besluit : wat mij betreft is winter in Turnhout, versie 2016 geslaagd te noemen. Maar tegelijk is het ook mijn overtuiging, dat voor de prijs van 30.000 euro en mits goede afspraken eender welke Turnhoutse organisatie dezelfde kwaliteit en inhoud zou kunnen aanbieden.

Dat zou alvast het aspect samen een warm Turnhout maken ten goede zijn gekomen (of kunnen komen in de volgende jaren, wie weet ??)

Standaard

2 gedachtes over “Goeie punten voor Winter in Turnhout

 1. Herman Verstraelen zegt:

  Hopelijk zien de mandatarissen het kerstgebeuren niet meer landelijk !!! De drie koningen komen al uit het buitenland !!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.