Geen categorie

Hoe zou het nog zijn met…

Winkelen in Turnova
Er wordt nogal gegraven op Turnova. 40 jaar nadat Brepols deze gebouwen heeft verlaten, verrijst er steeds meer een totaal nieuwe site met woningen, academies, winkels en een ondergrondse parking. Alhoewel het nog steeds verdacht stil is wat dat winkelen betreft. Hierover bevraagd krijg je van de schepen van lokale economie (Luc Hermans) steevast het antwoord : Dat het aan de privé-partner toebehoort om daarover te communiceren. Maar, daarin vergist de man zich en wel om volgende redenen.

 • a) het gaat over een P.P.S.-project; of privaat-publieke-samenwerking. Bijgevolg heeft de publieke partner -wij allemaal dus- het recht om de evoluties in deze te kennen
 • b) de stad heeft het project Victoriehof (Le Bon) via de Raad Van State laten stilleggen om het project Turnova absolute voorrang te geven. Een straffere reden om de Turnhoutse bevolking op de hoogte te houden, kan ik niet direct bedenken

Juridische afhandeling zwembad Turnhout
Nu de heropening van het zwembad steeds dichterbij komt is het niet ondenkbaar dat het verleden van dit débacle, in de politieke vergeetput zal belanden. Nochtans werden er sinds de opening in 2005 heel wat kosten gemaakt en werden juridische procedures ingezet. Ik hoop alvast dat er bij de heropening,  voldoende intellectuele eerlijkheid zal zijn om de Turnhoutse burger -die het tenslotte allemaal betaald- een correcte en transparante stand van zaken te geven ! Of ben ik nu te naïef ?

Enquête bij 1300 inwoners
Einde september lanceerde het beleid een bevraging over hoe mensen in Turnhout het dagelijkse leven in hun buurt ervaren.Een enquête van een vijftigtal vragen over leefbaarheid in de breedste zin van het woord. De resultaten ervan zouden ‘later in het najaar’ worden bekendgemaakt. Ik kan mijn nieuwsgierigheid naar de resutaten amper bedwingen…

Toon Otten
We kennen Toon Otten als een flamboyante, jonge spring in ’t veld, concertorganisator en politicus. Na de slag van Turnhout en de al dan niet vermeende vuistslag van Toon aan een ander raadslid is het echter stil geworden rond Toon. Nadat hij CD&V de rug toekeerde (of was het omgekeerd) werd hij door  zijn partij (T.I.M.) aan de deur gezet. Toon is echter iemand met politiek door- en inzicht. Benieuwd of en waar hij tegen de verkiezingen van 2018 zal opduiken. Misschien in ere hersteld bij T.I.M. ?

https://wolput.com/2015/04/01/de-slag-van-turnhout/

Standaard

2 gedachtes over “Hoe zou het nog zijn met…

 1. fonne van mechelen zegt:

  te veel vragen waar ik nu (misschien nooit) een antwoord op weet te geven – meer dan afwachten (doen wij dat al niet veel te lang ?) zit er toch niet in volgens mij – en dan weer knikken of hoofdpijn krijgen – één van de twee is ons lot daar ben ik zeker van – waar we voor gaan hangt van onzelf af – spijtig om te zeggen – maar vroeger was ik ook nogal een tafelspringer die zijn gadachten ergens kwijt moest – de laatste tijd ben ik (gedwongen) veel rustiger geworden –

  Geliked door 1 persoon

 2. Taverniers Francis zegt:

  Bij welke 1300 inwoners hebben ze die bevraging gedaan?hebben ze dat lukraak opgestuurd?ook ik heb vragen bij die bevraging -)),ik heb spijtig niets ontvangen maar heb wel twijfels hoe men omgaat met de antwoorden en men die kan manipuleren mits er geen externe kontrole is denk ik en bijgevolg is dit voor mij gewoon Comedia del arte voor de buitenwereld en hopelijk stelt de pers zich daar toch vragen hoe dit allemaal in z’n werk gaat want voor de politiek is het vooral :hou de schijn hoog!

  Like

Reacties zijn gesloten.