Geen categorie

De slag van Turnhout

beren

Verwonderd was ik niet echt toen maandagavond een telefoontje binnenliep. Over een vechtpartij met Toon Otten…tijdens de gemeenteraad. In 2009 reeds nam ik deze man op de korrel in mijn blog “Otten for President”. Volgens de berichtgeving in sommige kranten zal Otten ontslag nemen uit de politiek?! Eerst zien en dan geloven. Volgens mij is de berichtgeving in HLN deze die het meest de realiteit benaderd. Daarin is Otten weer de hautaine en arrogante zichzelf (en nuchter ??)

Zou de coalitievorming in 2012 anders zijn gelopen, indien TIM, Otten niet op de lijst had gezet? Heel waarschijnlijk wel. Ja, de breuk van Eric Vos met CD&V woog zwaar door. Maar dat zij bovendien Toon Otten persé wilden rehabiliteren was er al helemaal te veel aan! TIM, ontstaan met en binnen het ACW nam Otten mee door, terwijl die man enkele maanden voordien nog was buitengegooid door…datzelfde ACW. Eric Vos burgemeester èn Toon Otten schepen?? Dat samen maakte dat er in oktober 2012 géén gesprek mogelijk was tussen TIM en CD&V. Hun delegatie werd dan ook wandelen gestuurd uit het hoofdkwartier van CD&V op de verkiezingsavond van 14 oktober 2012.

Bij de coalitiewissel in 2013 stelden alle partijen hun veto aan TIM, tegen een schepenmandaat voor Toon Otten.

Ik heb het vroeger al gezegd en geschreven en herhaal het bij deze : sommige mensen zouden zichzelf en de gemeenschap een dienst bewijzen als ze de eer aan zichzelf zouden houden. We zullen snel merken of Toon (M)Otten een man van eer is!

Dré Wolput

1 april 2015

Standaard

2 gedachtes over “De slag van Turnhout

  1. wie RTV-vandaag (reeds) gezien heeft, zal vaststellen dat mijn blog van deze ochtend, minstens ‘profetisch’ was/is. Technisch/wetenschappelijke vraag : is het mogelijk dat iemand zo dronken is, dat hij zich van zijn daden niets kan herinneren? Een soort of vorm van dronkemansdementie? Of is het allemaal gewoon een slechte aprilgrap?? Dré Wolput 1/4/2015 19.07u.

    Like

Reacties zijn gesloten.