Geen categorie

Warme Stad ?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos turnhout warme stad

Zatte zever !
Turnhout kan bezwaarlijk blijven volhouden dat ze streven naar een warme stad voor iedereen!
Een persoonlijke ervaring sterkt mij hierin, nogmaals!!

Ik was erg ontgoocheld vast te stellen dat belangrijke beleidsmensen niet aanwezig waren tijdens de fakkeltocht tegen armoede in onze stad, op 17 oktober.
Daags voordien, op 16 oktober werden wij  geconfronteerd met een -naar onze mening- erg schrijnende situatie van armoede èn vereenzaming. Van die aard dat ik diezelfde dag nog een mailtje stuurde aan zowel de ocmw-voorzitter als aan de wijkpolitie.

Je kan hier lezen waarover het gaat. Vanzelfsprekend laat ik de gegevens die de privacy zouden kunnen schenden, wel weg. Ook de in mijn mail gebruikte terminologie -welke nogal expliciet was- heb ik aangepast.

deze middag waren wij ongewild getuige van een naar onze mening ‘mensonterende’ toestand.
De bewoner van een huis, _____was gevallen in zijn living, nadat hij was binnengegaan. De voordeur stond open en wij zijn dan langs gestapt om te zien wat er gaande was. Hij lag plat op zijn buik. Bij onze vraag of we een dokter zouden verwittigen gaf hij te kennen dat liever niet te hebben. .
Samen hebben we hem opgetild en terug recht gezet en daarna zijn __________ binnengezet.
Wat wij binnen zagen tart echter elke verbeelding. Deze kamer leek wel op een vuilnisbelt en de tafel lag vol rommel’
Misschien is deze situatie al bij uw diensten bekend.
Maar de leefsituatie lijkt me alles behalve hygiënisch en gezond.
Graag werden we op de hoogte gehouden van welk gevolg hieraan kan/zal worden gegeven.

Nu, 3 weken later heb ik nog steeds niet(s) gehoord of één of andere actie werd ondernomen.
Turnhout, warme stad ? Mon oeil ja ! (mijn gat, ja)

Standaard

Een gedachte over “Warme Stad ?!

  1. Eva Peeters zegt:

    je weet ik heb ook tijdelijk zonder woonst gezeten, door omstandigheden u vertelt, ik heb toen mij ook gericht naar Caw, de Ark, Hvw om mij en mn zoon zo snel mogelijk onderdak te geven, maar doordat net in die periode de vluchtelingenstroom begon binnen te komen, kon ik niet in Turnea, niet bij de Ark,noch enig ander onderdak krijgen, omdat ik niet kon gaan stempelen omdat mijn C 4 steeds werd geweigerd, kon ik niet anders dan mijn toevlucht zoeken tot mijn caravan, terwijl er in Turnhout zelf meer dan 500 huizen leeg stonden en er niks mee werd gedaan. Kom in Turnhout maar buiten je schuld op straat te staan met je kind, de vreemden gaan altijd voor, en jij moet maar zien waar je slaapt ……

    Like

Reacties zijn gesloten.