Geen categorie

Heiliger dan de Paus ?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos van dynamo's

Aanleiding : een vraag die iemand me stelde op de cultuurmarkt : “waarom Turnhoutenaren géén voorrang krijgen bij Dinamo en waarom Turnhoutenaren even veel moeten betalen als ‘buitendorpsen’.
Ik stuur die vraag door aan Marc Boogers. Van het antwoord -van de voorzitter van de vzw Stroom- zakt mijn broek af.

Enkele frases uit dit antwoord :
-Dinamo is een stedelijke vzw, gelinkt aan De Warande…maar Dinamo is geen geen 100% Turnhoutse organisatie…
-De provincie Antwerpen heeft het beheer van de Warande overgenomen. Wij hebben dan ook met de provincie een convenant afgesloten.
-40% van onze deelnemers komt uit Turnhout; 20% uit Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout en 40% uit de ruimere regio
-Dinamo heeft een regionale opdracht
-De Raad van Bestuur heeft dan ook steeds het standpunt ingenomen dat wij omwille van bovenvermelde omstandigheden geen gedifferentieerd tarief kunnen toepassen.

Begin vorig jaar voerde Dinamo een actie, ten aanzien van het Turnhoutse beleid. Er werd, naar hun zeggen, aan Dinamo een te grote besparing opgelegd. Dinamo stelde dat zij die niet helemaal wilde recupereren via een ‘ongeremde verhoging van het inschrijvingsgeld.’
Bij het begin van de gemeenteraad van maart 2015 werd een petitie -ondertekend door bijna 2.800 personen- overhandigd aan de gemeenteraad!

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/besparingen-wurgen-dinamo-a2177143/

Mijn vragen en bedenkingen hierbij
-waarom is er in de communicatie rond deze besparingen NOOIT gerept over a) het gegeven dat 60% van de Dinamo-deelnemers NIET uit Turnhout komen en b)
Idem wat betreft het feit dat iedereen evenveel betaald, terwijl enkel de Turnhoutse belastingbetaler opdraait voor de stedelijke ondersteuning van Dinamo ?
-Het excuus van de regionale opdracht die Dinamo heeft t.a.v. de provincie, houdt helemaal geen steek. Want ook voor de overname van de Warande in 2008, rekende Dinamo niet meer aan voor niet-Turnhoutenaren.

Als uitsmijter van de voorzitter : Voor mij is de vraag niet of de Turnhoutenaar voorrang moet krijgen, maar wel waarom de buurgemeenten niet bijdragen aan gesubsidieerde activiteiten, die hun inwoners in Turnhout komen volgen.

Tja, dit is je reinste onzin. Het is toch niet de belastingbetaler van (bvb) Merksplas, Arendonk, Ravels, Retie… die moet betalen, omdat iemand uit hun gemeente bij Dinamo les komt volgen om, pakweg, kreeft op drie wijzen te leren bereiden ?!
Hoe dan ook ik voel me danig bij de neus genomen door Dinamo. Niet omdat ze actie voerden. Wel omdat ze dat niet hebben gedaan in volledige duidelijkheid en openheid, transparantie zeg maar.
Een prijzenbeleid waarbij wèl onderscheid wordt gemaakt tussen Turnhoutse en niet Turnhoutse deelnemers is zeker wel verantwoord. Zeker wanneer een zogenaamde stedelijke vzw die subsidies krijgt van de stad, dan toch weer geen 100% Turnhoutse organisatie blijkt te zijn.Trouwens, heel wat andere (centrum) steden passen dat ook zo toe

Ook op andere terreinen -ik denk daarbij aan het sociaal restaurant v/h OCMW en straks ook het zwembad- zou een ‘gedifferentieerd prijzenbeleid verantwoord zijn!

Het hoeft absoluut niet zo te zijn dat Dinamo zich heiliger dan de paus opstelt. Sinterklaas komt enkel op 6 december en niet het ganse jaar. En dat is niet anders voor de stad of OCMW

Standaard

2 gedachtes over “Heiliger dan de Paus ?!

  1. Taverniers Francis zegt:

    Ik betaal ook meer in Herentals om te zwemmen als Turnhoutenaar en daar blijft het niet bij:iedereen mag ook meegenieten van de uitstoot van m’n auto,draag bij aan de file en hopelijk bij de opening van het zwembad zal men niet katholieker zijn dan de Paus en moet niet alleen de Turnhoutenaar opdraaien voor het plezier van iedereen zoals bij DINAMO waar dankzij het stadsbestuur de Turnhoutse belastingbetaler weer benadeeld worden en zelfs waardoor niet elke Turnhoutenaar kan deelnemen .De

    Like

Reacties zijn gesloten.