Geen categorie

Losse flodders

Afbeeldingsresultaat voor fotos stadsregio turnhout

Het lijkt er meer en meer op dat we in Turnhout, naar een zeer speciale editie gaan van  de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de vakantie kondigde NVA’er Paul Van Miert al aan naar Turnhout te komen wonen. Duidelijk met de bedoeling hier lijsttrekker en daarna Burgemeester te worden. Een ware versterking van de rechterflank. http://www.gva.be/cnt/dmf20160405_02220004/n-va-er-paul-van-miert-wil-burgemeester-van-turnhout-worden

Maar ook ter linkerzijde zit men niet stil. Vosselaars (ex) gemeenteraadslid Walter Hens zal nog deze maand in Turnhout komen wonen. Omwille daarvan nam hij als raadslid reeds afscheid van de Vosselaarse gemeenteraad. Maar voor deze kameraad van de rode vakbond (ACOD) is dat allerminst een politiek einde. Zo verklaarde hij in de pers : “Ik neem in 2018 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en droom ervan om voor sp.a een zetel in de gemeenteraad van Turnhout te kunnen bemachtigen” http://www.gva.be/cnt/blbva_02449673/walter-hens-verlaat-vosselaarse-raad

Het siert beide heren dat zij hun rustige, rijke, residentiële gemeenten met niet al te veel vreemde inwoners achter zich durven laten. Met de ambitie om zich in deze steeds armer wordende stad met een steeds groter aantal vreemde inwoners, te komen inzetten.

Zo krijgen we eigenlijk ongevraagd een voorafname op een democratisch verkozen ‘regionale stadsraad’ Met mensen uit onze buurgemeenten (nu toch al Vosselaar en Oud-Turnhout) Die aan de Turnhoutse kiezer zullen duidelijk maken wat er allemaal verkeerd werd/wordt aangepakt in deze stad en hoe het anders kan/moet

Aanhoudende geruchten beweren ook dat SP.a en Groen in Turnhout een kartel zullen aangaan. Al denk ikzelf eerder aan een kartel tussen Groen en Tim.

Maar wellicht is alles wat ik hier neerpen niet meer dan wat losse flodders. De -niet al te verre toekomst- zal het uitwijzen.

Standaard

Een gedachte over “Losse flodders

Reacties zijn gesloten.