Geen categorie

Hypocriet

*Na mijn blog dat het vluchtelingencentrum Turneia in oktober zou sluiten, kreeg ik ook enkele ‘boze’ reacties. Vooral over kinderen die dan wel het schooljaar in Turnhout moeten starten om enkele weken later ‘wie weet waar’ terecht te komen. Dat dit zoveel als mogelijk moet vermeden worden, lijkt me vanzelfsprekend. Maar…dergelijke kritieken hoor je niet als deze schoolverplaatsing ook dient te gebeuren na een erkenning als vluchteling. Dan moet men het opvangcentrum verlaten en komen velen OOK in een andere regio terecht.

*Of het gewenst is om de Madelon te verplaatsen, laat ik in het midden. Maar het kan niet zijn dat men de ene dag op de gemeenteraad verklaart, over het voorstel tot verhuis te zullen nadenken, om de andere dag, van een niet-bevoegde schepen, te moeten horen dat van verplaatsing geen sprake kan zijn.

*deze snelheid van antwoorden staat bovendien in schril contrast met enkele recente ervaringen. Zo stuurde ik op 26/5 ll een mail aan alle schepenen, met de vraag of zij een verhoging van bijna 25% op de maaltijden in het sociaal restaurant OCMW, verantwoord vinden. Vermits ik van niemand van hen een antwoord kreeg is het besluit vrij eenvoudig : geen enkele partij van de meerderheid heeft hier moeite mee. Of…durft  het niet aan om de OCMW-voorzitter op het matje te roepen ??https://wolput.com/2016/05/25/is-25nog-sociaal/
Ook over het feit dat een grote groep van direct betrokken buurtbewoners, niet werd uitgenodigd op een info-vergadering ‘heraanleg Vlamingenstraat en H.Hartstraat ging op 11/6 een mail richting college. Met hetzelfde resultaat trouwens : niemand van hen vond het de moeite te antwoorden…https://wolput.com/2016/06/11/ik-ben-pissed-off/

*Na goedkeuring van het masterplan Schorvoort, de reeds eerder bekend gemaakte plannen van de Heizijdse Velden en de lopende projecten Bruyne Strijd en Melkhoek, kunnen er de komende decennia zowat 4000 nieuwe woningen komen in Turnhout. En dat is dringend nodig om het financiële draagvlak van deze centrumstad te verhogen. Meermaals schreef ik al een blog over deze steeds armer wordende stad. Met vele lasten maar (te) weinig lusten. 4000 nieuwe woningen zal enkel al op het vlak van ‘kadastraal inkomen’ een meerontvangst voor de stad betekenen van zowat 3 miljoen/jaar (ik ga uit van een gemiddeld bedrag aan gemeentelijk aandeel van zowat 700 euro/woning) Ook inzake gemeentelijke personenbelasting zal dit een flinke meerinkomst betekenen. En zo komt er dan meer ruimte om verantwoorde investeringen te doen.

*Als vakantieuitsmijter nog deze tip voor de nieuwssite Apache : maak van deze vakantieperiode gebruik om jullie onderzoeksneus ook eens in te zetten in Turnhout. Meer bepaald om na te gaan of er in onze stad, ook sprake is (of niet) van belangenvermenging en/of politieke verwevenheid met de immo-sector. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar de resultaten !(tenzij het hemdje nader is dan de rok…)

Standaard

Een gedachte over “Hypocriet

  1. Herman Verstraelen zegt:

    Antwerpen heeft een nachtburgemeester !!! De stad van de speelkaart een joker !!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.