Geen categorie

Glad ijs !

Wij leven allemaal boven onze stand, allemaal aldus Kris Peeters, vice-premier en Minister van werk. Blijkbaar had de man niet door dat hij zich met dergelijke uitspraak op glad ijs begaf. Vooral in de sociale media kreeg hij -terecht- duidelijk de wind van voor. “Gelukkig” voor hem werd de politieke aandacht al snel verlegd naar zijn collega Jan Jambon. Hoe dan ook, met dergelijke uitspraak leef je als minister duidelijk boven je ver-stand !

Deze week haalde een nieuw buurtcomité, met bewoners van de Markt in Turnhout en omgeving, de pers. Meteen hadden ze ook een pertinente vraag : “kan het stiller op de Markt”. En zo kwamen ook zij heel snel op glad ijs terecht. De vele negatieve reacties logen er niet om. Die kwamen bijna allemaal neer op : wat een verzuurde en onverdraagzame mensen; waarom kom je dan op de markt wonen; het zijn een bende zagemannen die hun eigen jonge tijd vergeten zijn en nog meer van dat fraais !

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/-kan-het-stiller-op-de-markt-a2678988/

Geluidshinder is de subjectieve ervaring van mensen dat geluid als hinderlijk ervaren wordt. Hinderlijk geluid wordt wel lawaai genoemd. Zo heb ik persoonlijk heel veel last van aanhoudend blaffende honden. Vooral omdat hun baasjes niet (verantwoord) hierop ingrijpen.

Geluidshinder/lawaaioverlast een echt maatschappelijk probleem. Soms kan de hinder zodanig groot zijn, dat het bvb je nachtrust in het gedrang brengt. Wat op zich ook de oorzaak kan zijn van medische problemen.

De Markt , het salon van Turnhout, is een plaats waar het moet bruisen van activiteiten allerlei. En de markthoreca moet ook zijn ding kunnen doen! Maar een goed gesprek tussen en met alle betrokkenen kan misschien wel wat -terechte- wrevel wegwerken. Zolang we het maar eens zijn dat een (te) stille markt ook wel eens een dode markt zou kunnen worden. En dat kan of mag toch niet de bedoeling zijn.

Wij zich ook al op glad ijs waagde is sport-schepen Hannes Anaf (SP.a). Zo gaf hij , samen met enkele gebruikers van de ijsbaan, aan RTV te kennen dat één van de pistes voor een -al dan niet- tijdelijke ijsbaan, de Navo-hallen in Weelde kan zijn. Een eenvoudig, voorafgaand telefoontje met het gemeentebestuur van Ravels had echter meteen kunnen duidelijk maken, dat dit zelfs niet kan worden overwogen.

http://rtv.be/artikels/turnhout-krijgt-dan-toch-nieuwe-schaatsbaan-a24351

Ik wil bij deze toch ook pleiten voor de nodige -vooral financiële- voorzichtigheid in deze aangelegenheid. Om te beginnen is het probleem veroorzaakt door een privé-persoon, welke besluit tot…sluiten. Ik heb er geen probleem mee dat de stad, in de persoon van Hannes Anaf, optreedt als ‘bemiddelaar’ om tot een ijsbaan-oplossing te komen. Het is eveneens een goede zaak dat Turnhout, de krachten bundelt met andere gemeenten om een dossier in te dienen bij Vlaanderen! Maar als die weg zou uitmonden in een doodlopende straat kan het niet zijn dat de Turnhoutse belastingbetaler hierop zou worden aangesproken!

Dan zou Hannes Anaf pas ècht op glad ijs terecht komen. Twee derde van de ijsbaan- gebruikers komt immers van buiten Turnhout. Het is niet omdat we centrumstad zijn, dat deze stad zich nog dergelijke financiële avonturen kan permitteren. We draaien als Turnhoutenaren reeds alleen op voor de dure nieuwe academies, waarbij ook een groot deel van de gebruikers niet in Turnhout wonen.

Standaard

3 gedachtes over “Glad ijs !

  1. Van Otten Paul zegt:

    Zelfs een kleuterschooltje kost teveel, maar veel te dure nieuwe academies voor de als prestige kan dan weer wel.

    Geliked door 1 persoon

  2. Herman Verstraelen zegt:

    Als morgen turnova het gat in de markt niet vind , dan is het niet aan het stadsbestuur om de put te vullen !

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.