Geen categorie

Boven de (bedel)stand ?!

Al van bij de start van deze regering vraag ik me af welke rol CD&V daarin (zou) speelt. Met zijn uitspraak, dat wij allemaal boven onze stand leven, maakt Kris Peeters van CD&V, die rol meer dan ooit duidelijk. Er zal pas echt diep gesneden worden bij de opmaak van de begroting 2017.
De reactie van groen, dat Kris Peeters zo wel de woordvoerder lijkt van NVA, is dan ook helemaal terecht. Het is duidelijk dat de Panama-papers nu al zodanig verbleekt zijn, dat ze onleesbaar werden! Of misschien zal men toch nog wel die bakker of beenhouwer van om de hoek, bij z’n pietje hebben…

Er zijn in België meer dan 15% mensen die onder de armoedegrens leven, terwijl maar liefst 1 op 5 een groot risico loopt in die armoede terecht te komen. De werkloosheidsuitkeringen werden sinds 1/2/2012 niet meer geïndexeerd. Bovendien werden er sinds 1/1/2015 heel veel jongeren van den dop gesmeten.
In onze eigen stad tellen we 2.700 werklozen en bijna 7.000 inwoners met een laag inkomen, waardoor ze de vookeurregeling van de ziekenkas genieten. Allemaal mensen die volgens Peeters, boven hun stand leven.

Zelf werd op mijn 60e verjaardag mijn groepsverzekering uitbetaald. Met wat er na inhoudingen overbleef, kocht ik -aangevuld met enkele spaarcentjes die ik tijdens ruim 41 jaar werken vergaarde- een appartement.

Naast de ruim 26% welke werd ingehouden van die groepsverzekering betaalde ik daarop 10% registratierechten. Totaal betaalde ik dus 36% belastingen op een bedrag wat mij toekwam. Met andere woorden, een ruime vermogensbelasting op een relatief klein bedrag…

Als zijn uitspraak bedoeld is als schot voor de boeg inzake een echte vermogensbelasting, dan schiet Peeters maar al te duidelijk op de verkeerde doelgroep(en). Tenzij wat hij zegt, ook echt de bedoeling is van CD&V, wacht ik af of Wouter Beke zijn vice-minister zal terugfluiten. Deze volkspartij heeft nu opnieuw een kans om een echte en eerlijke taxshift in te voeren. Eentje waarbij zij die reeds hebben ingeleverd deze keer worden gevrijwaard. Om dat te doen hoeft deze regering echt niet te verhuizen naar Panama. In het andere geval zullen steeds meer Belgen verwezen worden naar de bedelstand!

Standaard

3 gedachtes over “Boven de (bedel)stand ?!

  1. Zo goed als alle politiekers hebben een bv.
    En je kan vermoeden dat een aantal van hen gebruik maken van off shore ondernemingen. Deze huidige groep charlatans zal geen moeite doen om de tax heavens te ontzien.

    Like

Reacties zijn gesloten.