Geen categorie

Sprookjes (bestaan niet)

Paddenstoelen en sprookjes. Ze lijken wel onlosmakelijk met mekaar verbonden. Alhoewel het verhaal van de Turnhoutse Paddenstoel allerminst leest als een sprookje. Ik wil graag enkele overwegingen maken bij de beslissing tot sluiting.

*Het is een weloverwogen beslissing zegt het beleid. Dat mag ik hopen ! Men heeft zich dan ook laten omringen met juristen. Trouwens, ik verwacht dat elke beleidsbeslissing weloverwogen is. Ja, enige naïviteit is mij niet vreemd

*De sluiting van de Paddenstoel, en de verkoop ervan staat in het bestuursakkoord. Juist. Maar er is een hele lijst opgemaakt van te verkopen stadseigendommen. Denk daarbij maar aan de dekenij, pastorie Middelares, stadhuis…Maar dat gaat allemaal voor geen millimeter vooruit blijkbaar.

*De Paddenstoel langer openhouden, komt op rekening van de Turnhoutse belastingbetaler. Juist ! Maar dat is zo met elke beslissing die geld kost, toch. Denk bvb aan de aankoop van een gebouw in de Druivenstraat bestemd voor kinderopvang, of de (te) zware investering in de academies, of de aanbouw aan de Warande, zodat de bib kan terugkeren, of….

*Ik heb veel sympathie voor de mensen die ijverden voor het behoud van de Paddenstoel. Hoe zij dat hebben gedaan voor en met de kinderen.

Maar…van bij de start was de strijd erg ongelijk : een actiegroep tegen gemeenteraadsleden uit de meerderheid die met tranende maar blinde ogen partijgetrouw zouden stemmen.

Vandaag lezen we in de pers ‘het doek is gevallen’. Het sprookje is uit en in het beste geval komt er nog een varkentje met een (juridisch) lange snuit

 

 

Standaard

Een gedachte over “Sprookjes (bestaan niet)

  1. Herman Verstraelen zegt:

    Wat zijn moet dat zal zo zijn , de toekomst die blijft geheim !!! In de Efteling is er weer een sprookje bij voor onze kleintjes !!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.