Geen categorie

Geen bloemenmarkt

Leden van vzw Ispahan verkochten bloemen op de Grote Markt. - Foto Maria De La Cruz

Soms moet je -als organisatie- moeilijke beslissingen nemen. Dat is wat de vzw Ispahan ook heeft gedaan inzake de bloemenmarkt. Noodgedwongen slaan ze een jaartje over. Hierbij de integrale persmededeling :

De bloemenmarkt 2015 -in organisatie van de vzw Ispahan- was een succes. Met groot entoesiasme startte de stuurgroep in het najaar van 2015, dan ook de voorbereiding van de bloemenmarkt 2016.

Maar er stelt zich dit jaar een ernstig probleem inzake het organiseren van de bloemenmarkt. Waar de bloemenmarkt normaliter doorgaat op de 3e zondag van mei, moeten we dit jaar echter uitwijken naar de tweede zondag, met name zondag 8 mei. Een week later is het Pinksteren en zijn er ook de stadsparkfeesten. 8 mei is het ook moederdag. Waar we aanvankelijk meenden daardoor een extra troef te hebben, is dat -spijtig genoeg- niet het geval.

De zoektocht naar deelnemers-bloemisten en plantenkwekers- verliep zeer intens maar tegelijk ook erg moeizaam. Dat is te wijten aan, enerzijds, het gegeven dat 8 mei moederdag is, waardoor ook de meeste handelaars thuis in hun eigen zaak present willen zijn. Zeer begrijpelijk overigens. Anderzijds is er ook al op die dag, zware concurrentie van andere bloemenmarkten. We vernoemen hierbij ondermeer de 3-daagse tuinbeurs in het kasteelpark van Beervelde, zowat de grootste tuinbeurs van de Benelux. Korterbij is er ook nog de bloemenmarkt in Lier.

Gevolg van dit alles is dat we de bloemenmarkt van Ispahan in Turnhout verre van gevuld krijgen. Een weinig aantrekkelijke situatie dus. Niet interessant, noch voor de deelnemers, noch voor de bezoekers.

Met pijn in het hart, werd beslist de bloemenmarkt in 2016 NIET te laten doorgaan. Maar wel werd ook reeds de datum voor 2017 bepaald. Dan verwachten wij weerom enkele duizenden bezoekers op 21 mei 2017.

Ondertussen richten wij met alle mensen die betrokken zijn bij palliatieve zorg, de ogen op het 25-jarig bestaan van vzw Ispahan. In het najaar van 2016 zal hiertoe ondermeer, in samenwerking met MOOOV een ‘mini-filmfestival’ doorgaan . Maar daar komen wij op een later moment graag op terug.

Namens de organisatie,
Dré Wolput

Standaard