Geen categorie

Een . zetten

 

De rode controleurs van Apcoa blijven wellicht nog een jaar in het straatbeeld. - Foto Ton Wiggenraad

Foto : HLN (Ton Wiggenraad)

Exact twee jaar geleden, op 14 januari 2014, presenteerde ik een nota over ‘parkeren’ aan het Turnhoutse CD&V bestuur. Dat deed ik op vraag van de stuurgroep en de mandatarissen. Op het einde van 2014 zou immers het contract met Apcoa ( “met de rooi mannekes dus”) ten einde lopen.

Omdat je maar beter goed voorbereid kan zijn in de discussie over hoe moet het nu verder gaan, met die parkeercontrole, nam ik volgend voorstel op in mijn ‘paper” :

Controle via de politie
Wat als je het aandeel wat de stad nu betaald aan Apcoa zou omzetten in extra politiemensen die zich specifiek toeleggen op “parkeren”. Voordeel zou zijn dat deze extra krachten controle kunnen doen op ALLE aspecten van parkeren. Zowel op het correcte gebruik van een parkeermeter als op de dagelijks veelvuldig voorkomende parkeerovertredingen (op stoep en/of fietspad, op niet toegelaten plaatsen, misbruik van parkings minder-validen… enz…)
Op deze wijze kan je dan ook eindelijk en op een effectieve wijze de bestaande en/of toekomstige parkeerreglementen ‘doen’ toepassen. Denk maar aan al die plaatsen waar een parkeerverbod van toepassing is. Eenvormigheid terzake dringt zich op mijn inziens (voorbeeld : op zondag mag je blijkbaar ongehinderd parkeren in het 2e deel v/d Warandestraat, langs de gevangenismuren enz. …)
Met deze formule van extra politiemensen heb je meteen ook ‘meer blauw op straat’. Uiteraard hoeven zij niet, zoals nu, elke(week)dag 2 of meer keren langs te gaan op elke plaats waar betaald parkeren van toepassing is. Maar wel regelmatige èn ‘overwachte’ controles. Als je dan de PV’s kan omzetten in een gas-boete nemen via die weg ook de stedelijke inkomsten toe.

Vandaag, twee jaar na mijn voorstel aan CD&V, blijken alle geesten gerijpt te zijn om dit voorstel zowat integraal toe te passen in onze stad.

En nu wil ik een . zetten

Zondag 24 januari organiseert CD&V Turnhout een voorzittersverkiezing + nieuwjaarsreceptie. Van deze gelegenheid maken ze gebruik om de stuurgroep welke begin 2015 ontslag heeft genomen, te bedanken. Ik zal mij deze bedanking laten welgevallen maar wil daarna niet langer deel uitmaken van de bestuurlijke structuur van CD&V. Ik wil een punt zetten achter deze periode en meer dan ooit gebruik maken van mijn freedom of speech.

Ik kan dat . ook plaatsen met het gegeven, dat mijn voorstel inzake parkeercontrole wellicht werkelijkheid zal worden. Zo kan ik meer dan de illusie koesteren, dat het constructief voorstel wat ik deed aan CD&V mandatarissen, ondertussen een breed draagvlak heeft gekregen in deze coalitie!

Standaard

3 gedachtes over “Een . zetten

  1. Jaak Mertens zegt:

    Misschien was ik wel naïef? Want ik dacht dat het de bedoeling was met de parkeerwachters van Apcoa ( en ook de gemeenschapswachters), om de politie de kans te geven om zich toe te leggen op kerntaken, als daar zijn het handhaven van veiligheid, het bestrijden van criminaliteit,…

    Geliked door 1 persoon

    • In mijn optie had men deze opdracht NOOIT mogen uitbesteden aan de privé. De kosten die Apcoa aanrekend, voor de parkeercontrole aan de politie geven, zodat zij extra mensen kunnen aanwerven lijkt mij een veel correctere weg. Zo worden ook de kerntaken van die politie niet ‘aangetast’…maar heb je wel ‘meer blauw’ op straat !

      Like

Reacties zijn gesloten.