Geen categorie

Spreidstand

 

Elke dag wordt het duidelijker. Dat de bekommernissen inzake erkende vluchtelingen, -welke ik reeds in september uitte in mijn blogs- met betrekking tot huisvesting, tewerkstelling…steeds meer ‘rauwe realiteit’ worden.

Turnhouts OCMW-voorzitter Luc Op De Beeck pleit voor een Kempens spreidingsplan voor de vluchtelingen. De stad Turnhout kan deze toevloed niet (alleen) aan zegt hij. Helemaal terecht.

Maar, als er al eens een deftig spreidingsplan zou komen voor de stadsregio (Beerse, Vosselaar, Oud-Turnhout en Turnhout) zou dat als ‘voorbeeld’ kunnen dienen, om uit te rollen voor de overige van de 27 Kempense gemeenten. Als politiek voeren echt ‘vooruitzien’ zou betekenen, zou er al lang dergelijk spreidingsplan moeten klaar liggen. In mijn blog van 13 september, gaf ik dat reeds aan. https://wolput.com/2015/09/13/asiel-in-turnhout/

Of is de enige conclusie dat gans die stadsregionale samenwerking één grote lege doos is met wat gebakken lucht, die nu inzake de problematiek vluchtelingen steeds meer in een spreidstand terecht komt ??!!

Er was dit jaar helemaal geen sprake van een witte Kerst. Evenmin was er sprake van witte rook wat de ‘Arcopar-aandelen’ betreft. Van Overtvelt kwam de bijna 800.000 aandeelhouders, bij het Kerstdiner nog eens ‘netjes op hun plaats zetten’. Dat ze zich géén illusies moeten maken.

Bij de ‘motivatie’ waarom CD&V is toegetreden tot deze eenzijdige besparingsregering werd meer dan eens hardop gefluisterd dat dit was om een ‘goede regeling’ voor de Arco-coöperanten uit te werken. Na deze Kerstdagen is meer dan ooit duidelijk dat CD&V in een steeds grotere spreidstand terecht komt door steeds verder mee te gaan in deze oneerlijke begrotingsoefeningen. Want keizer koster Bart De Wever laat er géén misverstand over bestaan : “we zullen nog zwaar moeten besparen in de volgende jaren. Minstens Tot 2018 zelfs !!”

Ook Aartsbisschop De Kesel kwam al heel snel in een spreidstand terecht, met zijn standpunten inzake abortus en euthanasie. De Aartsbisschop en zijn instituut Kerk mogen deze opvatting verkondigen. Maar daar stopt het ook. Gezien de scheiding van kerk en staat kan noch mag hij ziekenhuizen oproepen ‘niet mee te doen aan abortus en euthanasie’. Dat wel doen neigt ‘redelijk fel’ naar een vorm van fundamentalisme !

De shoppende soldaat was ook al op vele plaatsen hèt onderwerp van gesprek. Héél veel steun kreeg die man via sociale media en via petities. En terecht ook. De kranten maakten melding dat de foto van deze soldaat ‘in de sociale media werd gegooid door een medewerkster van de PVDA. Huh ?? Is PVDA niet de partij die zich opwerpt als de enige en echte verdediger van de werkman. Deze soldaat is uiteindelijk toch ook een werknemer ?! Tot op heden heb ik op de website van deze partij alleszins niets gelezen wat zou kunnen wijzen op ‘afstand nemen van’ of ‘steun uitspreken voor’. Nu, wat mij betreft is dit de meest opvallende spreidstand van het jaar.

Aan ieder van jullie en al die u dierbaar zijn wil ik alvast mijn beste wensen aanbieden voor een gezond, leuk, spetterend…2016. Zelf neem ik me voor niet(s) in te leveren op mijn eigen-zinnige benadering van de dingen !

Standaard

3 gedachtes over “Spreidstand

 1. Taverniers zegt:

  Eerst en vooral bedankt voor de wensen Mr WOLPUT en voor u en uw gezin wens ik jullie het beste voor voor het komende jaar,met uw reactie ben ik het eens te meer volledig akkoord en hopelijk lezen onze politieke benoemde bestuurders dit ook en kunnen ze met de feestdagen zich daarover eens bezinnen en ik hoop dat u volgend jaar verder doet met uw schrijven dat ik ook aandachtig volg,tot een volgende keer Mr WOLPUT.

  Like

 2. Van Otten Paul zegt:

  Volledig eens Dré, wat weeral bewijst dat de media een (linkse) kinderachtige klucht aan het maken zijn van alle; ongecheckte futullteiten. Kennelijk geeft een militair met een geschenkje voor zijn dierbaren geen vetlig gevoel meer; juist wel dacht ik zo.
  En ieder geval wensen wij u en de uwen (de goudvis incluis) een voorspoedig en gezond 2016!

  Like

Reacties zijn gesloten.