Geen categorie

Ja, ik durf !

Telkens weer ben ik verbaasd dat vele -voor mij- onbekenden me aanspreken. Dat ze me kennen van mijn blogs en mijn standpunten. Dat ze vinden dat ik tenminste mijn gedacht durf te zeggen.

En ja, ik durf effectief uit te komen voor mijn mening. Ik durf onomwonden te zeggen dat ik de toekomst van vluchtelingen in ons land erg somber inzie. Bijzonder wat betreft hun tewerkstellingskansen en de kans op kwalitatieve en betaalbare huisvesting. Ik zeg ook openlijk dat ik van mening ben dat men ook en vooral (meer) moet investeren in de ‘eigen groep van 500.000 werklozen’ om zo de openstaande vacatures in te vullen.

Ik zeg ook klaar en duidelijk dat ik het niet eens ben met de stelling dat vluchtelingen onze sociale zekerheid niet zouden bedreigen !

Enkel al maar omdat niemand met concrete cijfers kan/wil aantonen wat nu eigenlijk de totale kost is. Kost van opvang, kost van leefloon na erkenning en kost voor de gezondheidszorg.  Tja, ik ben nu eenmaal niet goedgelovig. (was ik overigens nooit) Maar er is een keerzijde aan, om zonder omwegen en to the point je gedacht te zeggen. (ik heb trouwens nooit wie of welke partij dan ook nodig gevonden, om te zeggen wat ik denk)

Er zijn immers ook (enkele) mensen die permanent op de loer liggen om je te kunnen pakken op racisme of racistische uitlatingen. En die je argumenten niet weerleggen…of toch, maar dan enkel door je te beschuldigen een racist te zijn. Als je hen vraagt concreet aan te duiden waar en wanneer je die racistische uitlatingen dan hebt gedaan komt er geen concreet antwoord. Dan krijg je enkel het belachelijke antwoord : je bent een racist die het zelf (nog) niet weet en nog uit de kast moet komen…ja, veel gekker kan het al niet worden.

Als je niet meegaat in het linkse verhaal maar pleitbezorger bent om meer realisme aan de dag te leggen, dan ben je in de ogen van sommigen racist.

Nu, doorheen de jaren ben ik al wel aan een en ander gewend geraakt. Maar, van de vraag die ik in het weekend via een PB op mijn facebook kreeg, ‘zakt mijn broek toch wel af’. Een van mijn ‘bashers’ stuurde een filmpje door, waarin Will Smith en Mohammed Ali oproepen niet de Islam te veroordelen omwille van (terreur)acties van sommigen. Haar begeleidende vraag : durf je dit te delen met uw vrienden ?

Natuurlijk durf ik dat. Maar ik doe het niet ! Ik veroordeel noch bevoordeel de Islam.  Net zo min als eender welke andere religie. Ik veroordeel wel elke vorm van (religieus) fundamentalisme, fanatisme en extremisme.

En verder : ik ben geen racist (ook geen die nog uit de kast moet komen) maar blijf wel, onverkort en onomwonden, mijn gedacht zeggen !

De wereld is aan de durvers !

 

 

Standaard

4 gedachtes over “Ja, ik durf !

  1. fonne van mechelen zegt:

    dré een rassist ? daar zullen er nog veel naar komen kijken volgens mij – een realist misschien wel – soms wat een zwartkijker misschien ook – maar wat is het verschil tussen zwart en wit in dit geval – zoals dré het zegt – tot nu toe heeft niemand het kunnen (willen ?) vertellen – wat islam betreft – ik woon er tussenin in casablanca – ik heb er geen last van (zij van mij evenmin) – al moet ik toegeven dat (bijna) alle terroristen moslims zijn (zeggen ze zelf toch – en daar twijfelen de “echte” toch wel aan) – maar dan nog zijn niet alle moslims terroristen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Irene zegt:

    Doe zeker verder met je blogs Dre en geef je eigen eerlijke en openhartige mening daar hebben we toch recht op en laat je niet door bepaalde individuen muilkorven,

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.