Geen categorie

Extreem (is) gevaarlijk !

brand

In onze buurlanden Nederland en Duitsland -maar ook in Zweden- worden asielzoekers -of hun opvangplaatsen- steeds meer het doelwit van (rechts) extremisten.
Het blijft al lang niet meer bij Pegida of andere anti-Islam-betogingen/manifestaties. Brandstichtingen maar ook persoonlijke aanvallen op beleidsmakers nemen toe. Zelfs in die mate dat zowel de Nederlandse regering als Koning Willem-Alexander een oproep hebben gedaan ‘om de rust en kalmte in het debat, te bewaren’

Als gevolg van deze extreem-rechtse aanslagen werd ook bij ons het terreurniveau in en om de asielcentra verhoogd naar niveau -2-. Dat was aanleiding om volgende status te posten op mijn facebookpagina :

niet de asielzoekers bedreigen onze veiligheid. Wel zij die vanuit extreem-rechtse hoek brandstichtingen en aanslagen jegens deze asielzoekers beramen en uitvoeren!

Ja, alle vragen, bekommernissen, angsten, onzekerheden…moet men kunnen blijven uiten. Ja iedereen moet het recht hebben, te zeggen dat er sprake is van onevenwichten in wat deze asielcrisis ons kost en dat er tegelijk steeds meer van onze eigen mensen in armoede terecht komen. (lees ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20151029_01944620 )  Ja wij moeten blijven zeggen dat het besparings- en taxshift-beleid van deze rechtse regering absoluut als gevolg heeft dat de kosten van deze asielcrisis vooral ten laste zijn van de loontrekkenden en sociaal verzekerden. (lees ook : https://wolput.com/2015/08/09/taxschift-en-migratie/ )
En ja, men moet kunnen blijven zeggen dat -bij aanhoudende instroom van asielzoekers- ook ‘onze welvaart’ snel zal op zijn!

Maar laat ons het debat ten allen tijde voeren met respect voor elkaar, op het scherp van de snee als het moet, maar tegelijk ook alle vormen van het gevaarlijke extremisme zeer scherp veroordelen !

Trouwens, persoonlijk ben ik van mening dat wij het  in ons landje, behoorlijk goed doen wat de opvang van vluchtelingen betreft. Zowel beleidsmatig als organisatorisch. De inzet van het personeel in opvangcentra is groot. Evenals de inzet en betrokkenheid van talrijke vrijwilligers.

Sinds ‘zwarte zondag’ werden ‘Vlamingen’ door (extreem) links toch zo graag weggezet als ‘racistisch, onverdraagzaam en verzuurd’. Welnu, vandaag blijkt dat diezelfde Vlaming wel graag klaagt en zaagt, maar tenminste niks doet wat de integriteit van de duizenden vluchtelingen en hun begeleiders noch de verantwoordelijke politici in gevaar brengt!
En nee, niet elke Vlaming of Belg staat met klaroengeschal klaar om alle vluchtelingen te verwelkomen als ware het olympische medaillewinaars die terugkeren…

Maar, tot op heden, tonen die ‘onverdraagzamen’ wel aan dat zij bereid zijn om samen met velen er het beste van te maken. En nee, dat is ook weer niet hetzelfde als zeggen : zet de poorten maar wagenwijd open want wir schaffen das !!

Standaard

Een gedachte over “Extreem (is) gevaarlijk !

  1. ik ben er ook niet tegen maar teveel is teveel, en de tax shift doet ons alweer geld verliezen terwijl ze het in de vluchtelingen stoppen, plots hebben ze 600.000.000 € gevonden voor de opvang leg dat eens uit aan de gewone burger?

    Like

Reacties zijn gesloten.