Geen categorie

Als er maar géén oorlog van komt ?!

beke.

CD&V organiseert momenteel een bevraging onder hun leden in verband met de vluchtelingencrisis.

Wat mij betreft zijn er heel wat zaken en bekommernissen die je niet zomaar via een bevraging kan duidelijk maken. Daarom richtte ik een mail aan voorzitter Wouter Beke en fractieleider Servais Verherstraeten. Ik wil de inhoud van deze mail graag met jullie delen ;

Geachte Voorzitter,
Beste Servais,
Vooreerst even zeggen dat ik het een goed idee vind, dat CD&V zijn leden bevraagd over de vluchtelingencrisis.
Maar er zijn toch heel wat vragen/bedenkingen die bij me leven en die ik via deze weg onder jullie aandacht wil brengen.
Als er maar géén oorlog van komt
-Bovenstaande bekommernis heb ik de afgelopen maanden al dikwijls gehoord bij vele mensen waarmee ik in contact kom.
En, geef toe, met wat zich de laatste maanden allemaal heeft voorgedaan aan binnen-of buitengrenzen van Europa,
met de steeds groeiende tegenstand in –vooral- Duitsland en Nederland, brandstichtingen en manifestaties…-
Het is allemaal weinig geruststellend.
Heel veel mensen zijn echt wel verontrust ‘dat wij op termijn zullen worden gedomineerd door de Moslims en de Islam’
Ook in eigen land, heb ik nog geen enkele Burgemeester ‘hoera’ horen roepen omdat er op hun grondgebied asielzoekers worden ondergebracht
En uit allerlei bevragingen is al overduidelijk gebleken dat ook bij ons een meerderheid van de mensen zegt ‘dat het nu wel genoeg is’.
Het valt ook niet te verwachten dat de komende maanden/jaren het aantal vluchtelingen dat zal toekomen in ons land of elders in Europa, zal afnemen. Integendeel zelfs.
Dat zet de solidariteit die nodig is ook steeds meer onder druk.
Sommigen beweren dat deze asielzoekers géén gevaar vormen voor de sociale zekerheid. Maar is dat wel juist en waarom zegt men dan nooit wat over de kosten in de gezondheidszorg ?? (die minstens 4000 euro/jaar per vluchteling bedragen…)
Onze sociale zekerheid berust toch op twee principes, met name verzekering en solidariteit. Maar…hoe groter de groep die hieruit put, zonder te hebben (kunnen) bijgedragen, hoe meer de slinger gaat overhellen en hoe kleiner het draagvlak zal worden.
Er is uiteraard ook de belangrijkste vraag : En Nu ?!
Wat nadat een grote groep van deze asielzoekers een gunstige beslissing krijgt om in ons land te mogen blijven ? Inzake kansen op werk en wonen ?
Wat deze bekommernissen betreft verwijs ik graag naar één van mijn blogs
Beste Voorzitter, beste Servais,
Ik kan mij niet voorstellen dat jullie niet zouden begaan zijn met deze belangrijke vragen
Maar er rest niet veel tijd meer om deze ‘toekomstvragen’ te beantwoorden. Want die toekomst begint vandaag !!
Vanzelfsprekend ben ik graag bereid om één en ander nader toe te lichten
Standaard

4 gedachtes over “Als er maar géén oorlog van komt ?!

 1. fonne van mechelen zegt:

  volgens mij dré kunnen – net zoals jij en ik – zij een oplossing uit hun mouw schudden – en dan nog zullen er altijd “verschillende oplossingen” zijn – wij (en zij) kunnen er ons wel druk om maken en ons (en hun) best doen – iets waar iedereen hopelijk ooit voor beloond zal worden – en dan bedoel ” beloond worden” in de zin van een groot aantal “gelukten”
  wat mij betreft kunnen de “mensen van goede wil” zich alleen maar positief opstellen en mogen wij er ons eigen leven niet door laten bepalen.
  ons “te druk” maken is slecht EN voor onze eigen gezondheid EN voor het nuchter blijven werken aan een “oplossing” (???)
  ik wens jou – en ons – en hen alle goed en vooral goed inzicht in wat, waar, waarom enz enz enz.
  gelukkig zijn er nog mensen die “willen” nadenken – en op een positieve manier “durven” vragen stellen.
  vooral daar niet mee stoppen.

  Like

 2. Noel Devis zegt:

  Er is al oorlog. Maar Syrie en Oekraine is ver van mijn bed.
  4 jaar duurt de oorlog in Syrie al. NGO’ s hebben tevergeefs inzamelingen gedaan in Vlaanderen. Er was weinig interesse om 1 euro te schenken. Nu is plotseling iedereen verontwaardigd dat Syriers aan de grenzen staan.
  Het is nog maar een begin. We krijgen nog een klimaatoorlog met hongersnoden in Afrika . Waar denkt u dat die mensen heen moeten.
  We zojn nu vertrokken voor 20 jaar migratie.

  Like

  • Inderdaad. Maar de vrees die mensen nu uitspreken gaat wel over ‘oorlog bij ons, naast ons en voor ons deur’, wat uiteraard niets afdoet aan de reeds lang(er) lopende conflicten wereldwijd. De vrees die mensen nu uiten gaat ook over ‘wat als onze ‘welvaart’ op is’…En ja, dat ligt veel ‘dichterbij’ dan wat in Syrië, Oekraine of waar dan ook gaande is. Spijtig ? Wellicht wel maar tegelijk ook oh zo realistisch

   Like

Reacties zijn gesloten.