Geen categorie

Dialoog

mort subite

Het politieke debat over asielzoekers in ons land stijgt dag na dag, naar een steeds grotere absurditeit. –http://www.complete-encyclopedie.nl/Woordenboek/Synoniemen+A/Absurditeit/ –  Doet rechts een voorstel schiet links dat af en tegelijk zegt links uit te kijken naar voorstellen van rechts…

Een recent voorbeeld zijn de voorstellen van BDW tijdens zijn gastcollege in Gent en de reacties daarop van Di Rupo en John Crombez van SP.A. Francken (NVA) zegt dat De Wever niet gezegd heeft dat we oorlogsvluchtelingen moeten weigeren. VRT enerzijds zette dan weer een fragment uit een eerdere discussie in de 7e dag opnieuw online, waardoor BDW anderzijds zich dan weer moest reppen om dit te nuanceren en te duiden, ‘want helemaal uit de context gerukt’ En John Crombez van SP.a zegt :

‘Niemand vraagt dat iedereen naar hier komt, want dat kan gewoon niet. Niemand vraagt dat, dus waarom zegt hij (BDW) dat?’  Crombez zegt dit evenwel ook al zonder aan te geven waar voor hen de grens dan wel ligt…

Dames en heren, stop alstublieft met niets anders te doen dan mekaar vliegen af te vangen. Want in één zaak heeft BDW absoluut gelijk, daar waar hij zegt dat de publieke opinie al lang heeft afgehaakt.
Die publieke opinie, door sommigen zo graag maar helemaal ten onrechte, de onderbuik van de samenleving genoemd heeft het spelletje al lang door. Zij kunnen niet anders dan vaststellen dat (plat Turnhouts dialect) ‘al die politiekers er genne schijt mer mee weten’ (er geen raad mee weten)

Het is de hoogste tijd dat ‘men’ van het debat afstapt en eindelijk in dialoog gaat. Een dialoog zonder taboe’s vooraf. Een dialoog die de echte vragen niet uit de weg gaat. Vragen zoals ik ze eerder al stelde in mijn blog “gezond verstand”.https://wolput.com/2015/09/21/gezond-verstand/

Een dialoog dus, die alle aspecten van deze opvangcrisis omvat.

Pas door in dialoog te gaan kan worden gewerkt aan verdedigbare en haalbare oplossingen.

Standaard

2 gedachtes over “Dialoog

  1. Paul Van Otten zegt:

    Inderdaad Dré. ik heb het debat op TV met aandacht gevolgd en kan enkel concluderen dat het feite nergens over ging wat de man in de straat betreft. Een typische verhulling van een smeekbede om meer geld..Bitter weinig werd er ingegaan op de vragen, reacties en bezorgdheid.van de burger. (die het gelag tenslotte wel zal moeten betalen) Gewoon een tafel met overbetaalde excellenties, ieder meer bezogrd om zijn/haar organisaties en hun positie daarin. Vermeersch buiten beschouwing gelaten dan.
    Conclusie vor de burger: veel bla bla en weinig boem boem.

    Like

Reacties zijn gesloten.