Geen categorie

Condomiseren (X)

stadsregio

(X) Condomiseren = lullen zonder vrucht. Een nieuw ‘Wolputiaans’  werkwoord. Deze term is wat mij betreft perfect van toepassing op de gemeenteraad van Turnhout van 7/9 ll.

Inzonderheid wat betreft het thema ‘fusie’. Je kan dan als oppositieraadslid wel ‘de juiste vraag’ stellen. Maar dat blijkt eens te meer géén garantie voor het juiste antwoord. Dat zal ongetwijfeld ook de les zijn voor Paul Meeus (VB) na het antwoord op zijn vragen over een mogelijke fusie.
Plots blijken alle voorstanders van een fusie verdwenen uit de 4-partijencoalitie.

Meer dan ooit zweren deze meerderheidsleden bij de stadsregio. Volgens de antwoorden van burgemeester Vos zouden er zelfs verregaande vormen van samenwerking aan bod zijn. Kan hij ook zeggen welke ‘doortastende’ maatregelen dat zijn en in hoeverre de deelnemende gemeenten een stuk van hun autonomie willen inleveren?

Wat deze eventuele doortastendheid betreft : verderop in de gemeenteraad had men één en ander kunnen aantonen. Meer concreet bij de vragen/antwoorden over de vluchtelingenproblematiek. Nergens uit deze antwoorden blijkt dat er over deze acute en omvangrijke asielproblematiek al minstens een bespreking zou zijn geweest binnen de stadsregio. Het zou zo anders zijn overgekomen als de meerderheid had kunnen aangeven of en op welke wijze de -4- gemeenten bereid zouden zijn om op de vraag tot extra opvang in te gaan. Niet enkel in Turnhout maar ook in de 3 andere gemeenten.

Of een ander moeilijk thema : sociale huisvesting. Zijn Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout bereidt om asap een inhaaloperatie te doen inzake de nood aan sociale huisvesting ?

Dat zouden pas doortastende maatregelen zijn waarbij de gemeentelijke autonomie, -zelfs maar ten dele- opzij kan worden gezet…

Als je het mij vraagt : ik vrees dat dit verhaaltje van de stadsregio en/of een eventuele fusie, zal eindigen zoals vele sprookjes : en ze condomiseerden nog lang en gelukkig

Dré Wolput

8 september 2015

Standaard

2 gedachtes over “Condomiseren (X)

  1. Jaak Mertens zegt:

    of zoals dat andere gezegde: “ze dronken een glas, pisten een plas .. en ’t bleef zoals ’t was”!

    Like

Reacties zijn gesloten.