Geen categorie

GESCHIFT

jobat_charlesmichel

Geschift (x)

Dat is de enige term die ik kan bedenken bij wat deze federale regering heeft beslist. Geschift is ook de enige term die ik kan bedenken bij de manier waarop ook CD&V ons -lees de hardwerkende en sociaal verzekerde Belgen- een kl..t aftrekt
Geschift is zeker wat de premier wil beweren : namelijk dat dit een steun is aan de sociale zekerheid. Jawadde…
Als je de werkgeversbijdrage met een kwart -8% dus- verminderd, betekent dat meteen dat je ook de ‘bijdragemassa’ in de sociale zekerheid met ruim -17%- verminderd.
In 2014 bedroeg deze bijdrage ruim 40 miljard euro. Met deze geschifte taxen ga je dus zowat minimaal, 6 à 7 miljard minder binnen krijgen in diezelfde sociale zekerheid!! Met de verschuivingen die nu voorzien zijn en welke bovendien grotendeels ook nog eens terecht komen op…(juist ja!) is het overduidelijk dat dit grote gat in de sociale zekerheid NIET zal worden dichtgereden via ‘alternatieve financieringen’ (lees : algemene middelen uit belastingen, btw…)

Nogal duidelijk zeker waarom dit beleid maar meteen aankondigde dat er ook de volgende jaren minstens 1 miljard zal worden bezuinigd in werkloosheid en pensioenen. Ook onze gezondheidszorg zal zwaar moeten inleveren!
Of deze berekeningen gemaakt zijn door of voor de ministers ? Wellicht wel maar dan heeft men er 1) ofwel met de klak henne gesmeten ofwel 2) gedacht dat wij allemaal stomme kiekens zijn of 3) dit alles tegelijk!!

Vandaag blijkt dat ik -al veel te lang- ten onrechte heb gerekend op een eerlijke en doortastende tax-shift. Eentje waarbij nu eindelijk de vermogenden effectief zouden bijdragen.
Eveneens al veel te lang heb ik terzake vertrouwen gehad in en vooral gerekend op CD&V.

Vandaag zeg ik klaar en duidelijk : CD&V niet (meer) met mij of in mijn naam

Dré Wolput 23 juli 2015

(x) enkele betekenissen van geschift : 1) Achterlijk 2) Bezeten 3) Bedorven 4) Dwaas 5) Gestoord 6) Getikt 7) Gek 8) Gek, de melk is zuur (crypt.) 9) Gek geselecteerd (crypt.) 10) Hoorndol 11) Idioot 12) Idioterig 13) Ineengelopen 14) Kierewiet 15) Knettergek 16) Knots 17) Krankjorum 18) Krankzinnig 19) Kartelig 20) Maf 21) Mal 22) Mesjogge 23) Niet goed wijs 24) Stupide 25) Van lotje g…
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GESCHIFT/1

Standaard

Een gedachte over “GESCHIFT

  1. Marc Schram zegt:

    En ” toevallig ” lanceert men dit hele gedoe tijdens het bouwverlof…veel mensen op verlof in het buitenland of aan onze kust…dus relatief weinig protest of stakingsacties. Méér netto overhouden ? Misschien wel, maar deze centen zal ik via de verhoogde BTW op elektriciteit netjes terug mogen geven aan Vadertje Staat. En de rijken kunnen weeral in hun vuistje lachen…

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.