Geen categorie

Opinie-moeheid

turnova1

Historisch
Wegens familiale omstandigheden miste ik een -voor Turnhout en omgeving- historisch moment. Met name de eerste steenlegging van de nieuwe academies op Turnova. Eindelijk, na zo vele jaren, krijgen we uitzicht op moderne en aan de tijd aangepaste gebouwen.

Maar, zoals ik eerder al eens schreef, voor mij is dit project in deze steeds maar armer wordende stad, te duur. Het is maar te hopen dat doorheen de uitvoering en verwezenlijking van deze gebouwen de voorzien kostprijs van ruim 15 miljoen euro, niet hoger oploopt. Maar, ervaring terzake leert ons dat er bij projecten van dergelijke omvang regelmatig budgetaanpassingen worden gevraagd onder de noemer ‘meerkosten’

Links of rechts
In een vorige blog schreef ik over de inhoudelijk sterke oppositie v/h Vlaams belang in Turnhout. Als gevolg van deze (terechte) uitspraak waren er sommigen weer als de kippen bij om mij bij deze partij ‘in te delen’. Maar géén nood, omdat ik ook de ‘dieftar-petitie’ ondertekende, zagen  anderen mij dan weer militeren bij de extreem linkse PVDA. Mijn antwoord is eenvoudig : ik ben er me terdege van bewust dat in mijn blogs meestal de ‘ongemakkelijke waarheid’ staat verwoord. Net omdat er weinig tot geen inhoudelijk weerwerk komt (of kan) tracht men dan maar om mij sympathie te verwijten voor één of andere (extreme) politieke strekking, waarvan géén enkele mij kan bekoren!
Eerder liet ik via mijn blog al weten mij niet de mond te laten snoeren door de zogenaamde ‘politieke correct denkenden’ Ik kies er uitdrukkelijk voor -en zal dat ook blijven doen- om wat ik zie, hoor, ervaar en vooral beluister bij (vele) mensen, in mijn blog(s) te vermelden!

Opinie-moe
Niet zo ver van ons bed, integendeel zelfs erg dichtbij,  is er de ‘Griekenland/rest van Europa-kwestie’. Maandenlang worden wij al om de oren geslagen met allerlei ‘opinies’. Grosso modo kan je deze indelen in ‘linkse of rechtse opinies’. Af en toe, maar veel te weinig kan je ook al eens een genuanceerder verhaal lezen. Na het referendum van zondag ll, is deze opinieslag zeker nog niet ten einde. Slechts één passage in een opinie welke ik heb gelezen, wil ik even vermelden. De schrijver stelde dat Europa ervaren gidsen/onderhandelaars à la Jean-Luc Dehaene mist. Absoluut waar denk ik dan, maar wil er wel aan toevoegen dat dit aan Griekse kant ook wel opgaat. Het ‘gedwongen’ ontslag van Grieks financieminister Varoufakis, vandaag, toont dat ook wel duidelijk aan.

Om te vermijden dat jullie, lezers van mijn blog, ook opinie-moe worden ga ik in deze vakantieperiode mijn schrijfsels wat beperken. Echter niet zonder u allen een welverdiende en zonnige vakantie toe te wensen. In eigen land, in Griekenland of waar dan ook! Of gewoon thuisblijven en genieten van wat Turnhout allemaal te bieden heeft. En volgens Burgemeester Vos (TIM) kan dat met steeds minder overlast in het uitgaansleven. Houden zo!!

Dré Wolput   6 juli 2015

Standaard