Geen categorie

Medicijn-shoppen

U hebt  wellicht ook al wel gehoord over het medicijn OZEMPIC, wat al enige tijd -op voorschrift- wordt aangeraden voor diabetespatiënten.

Ozempic is een sémaglutide, wat via inspuiting 1 X/Week dient te worden gebruikt.

Het is een medicijn wat inwerkt op de hersenen om je hongergevoel te beperken.

Dat is meteen ook de reden waarom vele mensen dit enkel willen gebruiken om af te vallen zonder daarvoor te moeten diëten…

Zelf ben ik al lange tijd diabetespatiënt (type 2) en mag dit medicijn -op basis van 1 mg/week- gebruiken sinds maart 2022.

Ik ben als gevolg daarvan ook enkele kg vermagerd maar, essentieel, zijn mijn bloedsuikerwaarden, ook prima onder controle.

Maar vermits deze Ozempic ook erg gegeerd is om gewoon te vermageren, zonder dat daartoe een medische noodzaak bestaat, zijn er al maanden bevoorradingsproblemen…

Na elke, 3-maandelijkse, bloedcontrole is het dan ook afwachten of en hoeveel Ozempic spuiten ik kan afhalen bij mijn apotheker.

Helaas is het resultaat vaak nihil.

Zoals ook nu weer het geval.

Ik kan dan ook niet anders dan aan apothekershoppen te doen.

Zo stuurde ik tot op vandaag al -8- mails aan Turnhouts apothekers, met de vraag of zij mij één of meerdere Ozempic-spuiten kunnen bezorgen.

Maar dat maakt me wel afhankelijk van hun goodwill, want -begrijpelijk- willen zij ook het beetje voorraad dat ze dan nog hebben, voorbehouden voor hun vaste klanten…

Ik heb nu al 3 spuiten kunnen bekomen, maar dat is nog niet voldoende om de periode tot aan de volgende bloedcontrole, te overbruggen. Helaas.

Zelf ben ik al overgeschakeld naar spuiten van 0,5 mg, omdat die soms makkelijker leverbaar zijn. Dan moet ik elke week mezelf wel twee injecties toedienen en kom ik dus ook maar twee i.p.v. 4 weken toe met 1 verpakking.

Ik vind het eigenaardig en onaanvaardbaar dat  een land met maar liefst 9 (negen) ministers van volksgezondheid er niet in lukt om bevoorradingszekerheid van dit voor diabetes patiënten belangrijk medicijn, te waarborgen. Erger nog, ik verneem uit betrouwbare bron dat in de maanden febuari en april, er geen enkele belevering van Ozempic is geweest in België

En  dat is uiteraard niet de schuld van de apothekers.

Ja, ik besef dat er nog andere en veel levensbelangrijkere medicijnen niet of onvoldoende kunnen worden geleverd. Er moet dan ook ergens in de aanpak van de diensten Volksgezondheid in ons land, een ernstige bottleneck (flessenhals) zitten die dringend moet worden weggewerkt !

Wie van die 9 gezondheidsministers pakt dit probleem aan ?!

Standaard

2 gedachtes over “Medicijn-shoppen

  1. Wendy zegt:

    Ik heb door dit probleem een ander merk gekregen van de specialist en gelukkig ook het zorgtraject waardoor dit gratis is. Ik moet 1x/week Trulicity spuiten. Groet wendy

    Like

Reacties zijn gesloten.