Geen categorie

België in zijn blootje

Wat er vandaag allemaal vermeld werd in de media over België en zijn politiekers…echt NIET fraai. Zelfs ik kan nog moeilijk aan de conclusie dat we een A…-land zouden zijn, onderuit.

Maar be-oordeel zelf :

Parlement verslikt zich opnieuw in de eigen pensioenen

De pensioenextra’s van de voormalige Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open VLD) zijn nog niet goed doorgeslikt of de Kamer wordt al geconfronteerd met een nieuw pensioenschandaal. Kamerleden kunnen door een combinatie van hun Kamerpensioen met pensioenen uit andere activiteiten – als zelfstandige, werknemer of ambtenaar – een pensioen opstrijken dat boven het fameuze plafond-Wijninckx uitkomt. Die wet legt sinds eind de jaren 70 op hoe hoog een pensioen maximaal mag zijn. Kamerleden blijken nu een pensioen tot 20 procent boven dat plafond te kunnen opstrijken,

https://www.standaard.be/cnt/dmf20230418_93389120

Direct opkuisen die boel…maar het is hoe dan ook tè laat !

Woensdag bleek dat niet alleen in de Kamer, maar ook in het Vlaams Parlement het pensioenplafond wordt omzeild. In principe zijn parlementsleden zoals iedereen gebonden aan het plafond-Wijninckx, dat een maximumpensioen vastlegt. Daardoor kan een Vlaams parlementslid tot 7.813 euro bruto aan pensioen ontvangen. Maar met een uitzondering werd die wet omzeild. Het pensioen van een Vlaams Parlement kon daardoor tot 9.300 euro stijgen.

De pensioenextra’s voor gewone Kamerleden zijn het zoveelste pensioendossier dat ophef veroorzaakte, na de commotie over de extra’s die de voormalig Kamervoorzitters Herman De Croo (Open VLD) en Siegfried Bracke (N-VA) opstreken. DS 19/4  https://www.standaard.be/cnt/dmf20230419_94123898

Meeste Russische spionage-antennes staan in België

Op de daken van hun ambassadegebouwen in Europa hebben de Russen een netwerk van minstens 182 schotelantennes, die zowel voor communicatie als spionage kunnen dienen. Nergens hebben ze er zo veel als op hun ambassadeterrein in België, blijkt uit een onderzoek van De Tijd, samen met andere Europese media. In Ukkel bevinden zich liefst 17 schotelantennes. De Tijd 19/4  https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/algemeen/meeste-russische-spionage-antennes-staan-in-belgie/10461292.html?_sp_ses=5a09a960-677f-41b9-b4ef-2fc3246634fd

Embargo Russische olie…maar niet voor België

Het embargo op Russische olie wordt veelvuldig omzeild via derde landen als China, India en Turkije. België en Nederland staan bovenaan in de Europese lijsten van ‘witgewassen’ olie-invoer. De Tijd 19/4  https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal/economie/miljarden-aan-russische-olie-komen-langs-de-achterdeur-europa-binnen/10461472.html?_sp_ses=73ab1648-6d43-4d20-a6a1-f4731535fafd

Meer Franstalige huisartsen omdat Vlaamse sneller werken

Vlaanderen tekent protest aan bij federale overheid over de ‘onrechtvaardige’ verdeling van de artsenquota. Zo houdt de nieuwe regeling rekening met het feit dat Vlaamse artsen sneller werken. ‘Dit tast de geloofwaardigheid aan.’  https://www.standaard.be/cnt/dmf20230418_93193251

Standaard

2 gedachtes over “België in zijn blootje

  1. Pierre Gladiné zegt:

    Met de Cubacrisis werd er ook een embargo tegen Rusland gesteld. Zo kon men geen hout en triplex invoeren van Rusland. Mijn vader nam Triplex af van Finland maar op de platen stond made in USSR. Pierre Gladiné

    Like

Reacties zijn gesloten.