Geen categorie

Valse noten in goed nieuws show

De Waalse socialisten maken er weer eens een zootje van. Zij komen met een goed-nieuws show die ze echter met allemaal valse noten zingen.

Neem nu Waals PS minister Dermagne. Volgens Pierre-Yves, ligt de doelstelling om een werkgelegenheidsgraad van 80 procent te bereiken is in 2030 binnen handbereik. Aldus de minister van Werk en Economie. Om dat te declameren beroept hij zich op het gegeven dat de Belgische werkgelegenheidsgraad is in het vierde kwartaal van vorig jaar gestegen tot 72,3 procent.

Nou, nou Pierre-Yves, volgens de meest actuele gegevens -van dezelfde cijferwebsite waarop u zich beroept, met name Statbel- werden in januari dit jaar volgende cijfers opgetekend, inzake werkgelegenheidsgraad.

Januari 2023

België = 72,9 en was 1 jaar eerder januari 2022, 71,5

Brussels gewest = 66,5 en was januari 2022, 64,1

Vlaams gewest = 78,4 en was vorig jaar 76,4

Waals gewest = 65,3 en was vorig jaar…65,2,

Als de werkgelegenheidsgraad van 80% binnen handbereik ligt, dan is dat duidelijk enkel en alleen in het Vlaamse gewest. Wat u duidelijk NIET nodig achtte om dat te vermelden.

Helaas hebben de media uw goed-nieuws-show met valse noten en al inbegrepen gewoon klakkeloos overgenomen.

Maar weet je wat nog veel erger is Minister Dermagne ? Nee, wel ik zal het u zeggen. Uw -hoe kan het anders- PS collega, Karine Lalieux, bevoegd voor pensioenen, grijpt uw valse partituur aan om er nog wat -niet genoemde- Vlaamse noten aan toe te voegen. Lalieux lijkt niet te willen besparen en wijst naar de stijgende werkzaamheidsgraad, om haar pensioenhervorming te betalen. Stop met mensen bang te maken, voegt ze er nog aan toe.

Een nieuwe en nog grotere transfer van Vlaamse gelden naar Waals nihilisme is duidelijk al in de maak. En Alexanderke (De Croo) zal het weer niet tegenhouden !!

Standaard

2 gedachtes over “Valse noten in goed nieuws show

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s