Geen categorie

Iedereen ziet het verkeerd

Dag op dag één jaar geleden schreef Het Laatste Nieuws het volgende :

Politie gaat strijd aan tegen hangjongeren op Turnova-site: “Regelmatig klachten over baldadigheden” Hangjongeren veroorzaken al een tijd overlast op de Turnova-site in Turnhout. Vooral tijdens de middagpauzes en na schooltijd heeft de buurt te kampen met kleine baldadigheden. De politie gaat er verscherpte controles uitvoeren. Woensdagnamiddag werden er alvast veertig jongeren gecontroleerd. https://www.hln.be/turnhout/politie-gaat-strijd-aan-tegen-hangjongeren-op-turnova-site-regelmatig-klachten-over-baldadigheden~ae9e213c/

Afgelopen woensdag, 15 maart hield de politie Regio Turnhout een grote controleactie  op een 15-tal overlastgevoelige plaatsen in Turnhout en Oud-Turnhout en kon op de Turnova-site twee winkeldieven inrekenen.

Lijden WIJ collectief aan zinsverbijstering ?

Gazet Van Antwerpen schrijft het volgende :

Er zijn al langer spanningen tussen buurtbewoners van de Turnovasite en jongeren die er vaak verzamelen en verantwoordelijk geacht worden voor onder meer overlast zoals zwerfvuil. Om dat verkeerde beeld bij te stellen, lanceert Jong Digidak het project ‘Let me tell a story’  https://www.gva.be/cnt/dmf20230316_94512946

Ziedaar, zowel de buurtbewoners, bezoekers aan Turnova, politie en lokale overheid en wie allemaal nog behalve bloggers…polariseren, culpabiliseren en lullen maar raak inzake overlastjongeren, aldus Blenders, want zij willen een project initialiseren om dat verkeerde beeld uit de wereld te helpen.

Ik weet niet wie de journalist heeft ingefluisterd dat dit verkeerde beeld moet worden bijgesteld… Mogelijk iemand die de concrete situatie van toeten noch blazen kent.

Wat mij  betreft zit de premisse (de aanname) dat wij een verkeerd beeld hebben over de overlast en baldadigheden door hangjongeren alvast helemaal verkeerd.

Nu ja, een blender is dan ook niet meer dan een hakmolen die kan mixen, zelfs pureren, zodat je een ééngemaakte brij krijgt waarbij of waarin de respectievelijke onderdelen onherkenbaar worden gemaakt. Je weet dan ook niet meer wat je echt eet of drinkt !
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s