Geen categorie

Géén vuiltje aan de lucht ?!

Maar wel des te meer sluikstorten op parking Loechtenberg langs de H. Hartstraat in Turnhout

Een vriendelijke dame uit de buurt, zwerfvuilvrijwilligster Jeni, heeft het ook al meermaals gesignaleerd…maar sinds de openbare verlichting om 23u wordt gedoofd, is parking Loechtenberg een èchte hotspot voor sluikstorten. En niet van kleine omvang.

Zo maakte ik begin deze maand ook al een meldingskaart voor deze hoop afval, na melding ook netjes opgeruimd.

Dinsdag 14/3 ll dan weer, werd een lichte vrachtwagen van de stad Turnhout vol geladen met de oogst van…alweer een sluikstort op krek dezelfde plaats

Diezelfde dinsdagnacht, omstreeks middernacht merkte ik geritsel van zaklampen, op deze volledig in het donker gehulde parking. Wat ze daar aan het uitspoken waren vermoedde ik wel, maar kon behalve het schijnsel van die zaklamp(en) helemaal niet(s) zien of uitmaken…
Maar woensdagnamiddag werd mijn vermoeden bevestigd toen de diensten van de stad alweer een hele hoop zakken met afval op hun vrachtwagen gooiden. Alweer een sluikstort opgeruimd…maar, voor hoelang ??

De politie verwittigen ?! 1) om te zeggen dat je een zaklamp ziet schijnen op een voor het overige keidonkere parking ? en 2) vooraleer je omstandig kan uitleggen wat je denkt dat er gaande is, zijn de zaklampen alweer uit en is een nieuw sluikstort alweer een feit. Het gaat zo snel dat op heterdaad betrappen quasi onmogelijk is.

Maar…is er wel sprake van sluikstorten ?

Er staat op deze parking al een hele tijd een metalen container, OP de parking maar TEGEN de omheining van de Corsendonk-appartementen. Ten behoeve van wie of wat en in wiens opdracht die container daar staat…God zal het misschien weten, maar ik alleszins niet. En, zoals je op deze foto kan lezen is deze container bestemd voor restafval (maar ik kan de container niet openen)

Ik heb alvast aan schepen Boogers gevraagd deze problematiek dringend te bekijken èn op te lossen, en het raadsel van die container te ontcijferen.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s