Geen categorie

Verwarring troef

Borgerhout, woensdag 25/11 ll. een 21-jarige  duwde A. het achtjarige meisje op de grond. Hij sloeg haar ook in het gezicht. Het meisje liep met een bebloed gezicht en in tranen naar huis, terwijl verschillende omstaanders A. in bedwang hielden. Waarom zijn stoppen zo doorsloegen, is onduidelijk. De Antwerpse politie kwam ter plaatse en kon hem arresteren.

In het ziekenhuis bleek dat N. bij het incident naast een blauw oog vooral ook een hersenschudding en een gekneusde oogkas had opgelopen. 

Na zijn verhoor vorderde het parket  een dokter om na te gaan of de man gedwongen opgenomen kon worden. In die collocatieprocedure bleek op basis van de eerste bevindingen dat de man, die zeer verward overkwam, hiervoor niet in aanmerking kwam. Hij werd na zijn verhoor voorlopig terug in vrijheid gesteld”

Geloof me vrij, ik ben enorm verward dat justitie zo iemand voorlopig terug in vrijheid stelt. Voorlopig ? Tot de volgende psychose met mogelijk een nog veel ergere afloop. Akkoord dat deze dader hulp nodig heeft. Maar de samenleving heeft OOK nood aan en recht op bescherming tegen zo iemand ! Hallo justitie ?!

Woensdag 25/1 ll : In het noorden van Duitsland heeft een man zeker negen treinreizigers aangevallen met een mes. Daarbij zijn twee mensen gedood en zeven gewonden gevallen, melden de autoriteiten in de deelstaat Sleeswijk-Holstein.

 De dader is een 33-jarige Palestijn. Deze dader is waarschijnlijk geen extremist, zeggen veiligheidsbronnen tegen persbureau DPA. Ook deze  man zou bij zijn aanhouding een verwarde indruk hebben gemaakt.

De verdachte zou pas een week geleden vrijgelaten zijn. De man zou verschillende keren met de politie in aanraking zijn gekomen vanwege seksuele en geweldsdelicten.

De krant ‘Bild’ schrijft dat hij een voorlopige verblijfsvergunning bij zich had.

11 april 2022 : Man van 19 opgepakt voor 2 mesaanvallen in Dudenpark Vorst, volgens politie geen abnormale stijging steekpartijen. De politie heeft een 19-jarige man opgepakt voor verschillende mesaanvallen in het Dudenpark in Vorst afgelopen weekend. Bij een andere steekpartij, in Anderlecht, viel vorige week een dode. Ook in Asse viel gisteren een dode bij een steekpartij. Zijn er meer steekpartijen in het Brussselse, of lijkt dat enkel zo? “Het gaat over geïsoleerde gevallen met een andere problematiek…zegt de politie ?!

Wat de probematiek ook moge zijn, wie googelt naar stijgend aantal mesaanvallen, zoals ik ook deed…schrikt zich een hoedje over de echt wel sterke stijging van dit probleem.

Dat men anderzijds, zoals bij die mesaanval in Duitsland, zo razend snel is om te stellen dat het geen extremist betreft… Het maakt mij alleszins nog meer verward.

Standaard

6 gedachtes over “Verwarring troef

 1. Peter Hoeck zegt:

  Er is is fundamenteel iets mis in onze samenleving, hoe is het zover kunnen komen? Ik weet het niet.

  Like

 2. Josette theeuwes zegt:

  Ongelooflijk wat hier allemaal kan… ze zijn nòg altijd niet geleerd. Zooo erg vind ik dit.

  Like

 3. briers ghislain zegt:

  extremist ben je volgens de pers en de staatsvuiligheid alleen als je ” extreem rechts ” of flamingant bent . anders en je een verwarde eenling .

  Like

 4. Bert zegt:

  De 21 jarige man die het meisje toetakelde blijkt een zwakbegaafde. Even onbegrijpelijk is dat de ouders hun 8 jarig kind alleen op straat laten rondhangen.
  Wat betreft de messentrekkers : dat aantal gaat enkel nog stijgen rekening houdend met het gestaag groeiend aantal nieuwkomers bij wie een mes tot de standaarduitrusting behoort wanneer zij zich buitenshuis begeven. Paal en perk aan de instroom is vooralsnog geen prioriteit, zo blijkt.

  Like

  • Voor zover ik heb kunnen nagaan is er nergens sprake van een zwakbegaafde. Wel van een jongeman die volgens zijn ouders ziek is en sinds corona kampt met psychoses. Het kind van 8 jaar speelde woensdagmiddag samen met enkele vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt op het voetbalpleintje van het Vinçotteplein. Ik betreur het ten zeerste dat u met uw reactie blijkbaar aan victim blaiming doet…

   Like

 5. J.Augustus zegt:

  Als ik zo die beslissingen
  en mededelingen van justitie, media en politiek lees wel ‘als het niet zo om te huilen was, dan was het echt om ermee te lachen ‘ . Waar gaat dat naartoe.

  Like

Reacties zijn gesloten.