Geen categorie

Waar is da feestje ?

Foto : VRT

Antwoord : in Brussel en Antwerpen. De vreugde om de prestaties van de Marokkaanse voetbalploeg is enorm en uit zich voornamelijk in Brussel en Antwerpen.

Wa kost da feestje ?

Voor de belastingbetalende burger zijn dit elke keer opnieuw wel erg  dure feestjes. Enkel al omwille van de inzet van vele honderden politieagenten in beide steden.

Na het eerste relfeest hebben de Marokkanen zelf het initiatief genomen om die bende relschoppers (meestal nog snotjong) zelf in toom te houden. Ik kan dat enkel maar toejuichen. Helaas blijkt dat niet helemaal te lukken…

*Bij de onlusten die dinsdagavond (6/12) de vieringen na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar ontsierden, heeft de Brusselse politie 119 mensen opgepakt. Het gaat om 114 administratieve aanhoudingen voor verstoring van de openbare orde, en vijf gerechtelijke. Dat meldt politiewoordvoerster llse Van de Keere.

*Bij ongeregeldheden in de hoofdstad met Marokkaanse supporters (10/12) zijn uiteindelijk 60 mensen opgepakt, de helft minderjarigen. De jongeren vielen onder meer een commissariaat aan in Bockstael, een achtergestelde wijk in Laken.

*De oogst in Antwerpen op 10/12 : De politie in Antwerpen heeft zaterdag bij de rellen na het WK-duel van Marokko 87 mensen aangehouden.

Een groepje gemaskerde jongeren gooide ruiten in bij een politiebureau, waarbij een tiental relschoppers werd opgepakt. Ook werd er vuurwerk naar bussen en trams gegooid. Daarbij werden zo’n zeventig mensen aangehouden.

De politie schreef daarnaast tientallen verkeersboetes uit aan feestgangers die onveilig reden. Twee voertuigen werden tot na het WK in beslag genomen. Een daarvan was een Nederlandse auto met blauwe lichten en stickers die verwezen naar de Marokkaanse staatsveiligheidsdienst.

Minderjarigen en straffeloosheid

Wat die minderjarigen betreft wil ik toch ook even wijzen op volgende berichtgeving : Het aantal jongeren dat in België een misdrijf pleegt, is de voorbije vijf jaar gestegen van 59.473 naar 65.377. Opvallend in die cijfers van het Openbaar Ministerie is de soms erg jonge leeftijd van de ‘daders’: 2.264 zijn tussen de 6 en 12 jaar, in 191 gevallen gaat het zelfs om kinderen jonger dan 6. Die laatste dossiers worden allemaal geseponeerd. Het jeugdstrafrecht geldt pas vanaf 12 jaar, kinderen kunnen dus niet worden vervolgd.

Tja…

Bovendien : Bij misdrijven door jongeren is een rode draad merkbaar: drugs. Jeugdrechter Anelore Bruneel: “Op de jeugdrechtbank zien we heel wat druggebruik bij de jongeren en daarmee gepaard gaande feiten. Druggerelateerde feiten leggen een zware druk op de samenleving en leiden meestal ook tot andere feiten, zoals diefstal of afpersing om de drugs te kunnen financieren. https://www.dezondag.be/de-zondag/actua/steeds-meer-misdrijven-worden-gepleegd-door-jongeren-en-kinderen/

Criminoloog Abdessamad Bouabid, die verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is van mening dat dit géén Marokkanenprobleem is.

Maar het is een Belgisch probleem. En niet een probleem van in­burgering, want die jongeren zijn hier ­geboren.

Ja en dan, het zijn inzake opvoeding, cultuur en vaak ook nog volgens geloof wel degelijk Marokkanen…als Belg zijn het dan ook enkel papieren Belgen die maar al te vaak hun land van geboorte uitspuwen !!

Trouwens hoe je het draait of keert : een konijn in een kippenhok…blijft een konijn

Weet je waarom bij die jongeren -zelfs heel veel minderjarigen- de politie steeds weer moet worden aan gevallen ?  Ik citeer Jeugdrechter Anelore Bruneel :  Bij misdrijven door jongeren is een rode draad merkbaar: drugs.

En wie is dan je grootste vijand ? De Politie uiteraard

En zoals in een koers : bij die relschoppers heb je koptrekkers en volgers !!

Standaard

2 gedachtes over “Waar is da feestje ?

  1. Rik zegt:

    De bevolking in Brussel en Antwerpen bestaat uit meer dan 170 verschillende nationaliteiten. Velen hiervan (ook Belgen) komen in hun leven wel eens (of meerdere keren) in aanraking met drugs. Maar als er rellen zijn in deze steden (en in heel West-Europa) naar aanleiding van één of andere feestelijkheid (WK, Nieuwjaar, etc…), bestaat het merendeel van dit tuig van de richel onmiskenbaar uit Marokkanen. En toch blijven onze linkse do-gooders maar krijsen dat het geen Marokkanenprobleem is. Dhûh!!

    Like

Reacties zijn gesloten.