Geen categorie

’t Is maar een peiling ?!

Beeld Tessa Kraan/BELGA De drie populaire partijen/politici in Vlaanderen

De resultaten van de grote peiling die vrijdag 2/12 werden bekend gemaakt geven in Vlaanderen twee grote winnaars te kennen.

Zo het VB die met een score van 25,5% zowaar (bijna) 7 % punten hoger scoren dan bij de verkiezingen in 2019. Maar vooral de groei van Vooruit, van 10,8% naar 16,1% is zo mogelijk nog spectaculairder.

Ondanks die grote sprong van Vooruit, tellen de Vlaamse partijen in  de federale regering na deze peiling nog maar 43,6% van de Vlaamse stemmen, waar dat bij de vorming  van Vivaldi nog 48,3% was. Op die basis kan er géén Vivaldi II komen !

Maar om met de uitkomst van deze peiling, een Vlaamse regering te vormen zonder het VB, heb je 4 partijen nodig. Want NVA, Vooruit en CD&V samen halen maar iets meer dan 47%… Met 25,5% zo het VB in Turnhout 10 à 11 zetels behalen in de gemeenteraad !

Maar ook VB (25,5%)  + NVA (22%) halen geen meerderheid in Vlaanderen https://www.hln.be/binnenland/de-grote-peiling-een-kwart-van-de-vlamingen-stemt-voor-vlaams-belang-conner-rousseau-wordt-de-populairste-politicus-van-vlaanderen~a21aec9c/

Ach, het is maar een peiling…een stelling die, zo vrees ik, vandaag wel niet meer opgaat. Het almaar stijgende succes van het VB heeft immers een oorzaak.

En die oorzaak heeft zeker ook een deel te maken met volgende actualiteit/realiteit.

Subsidies krijgen om dwangsommen te eisen

Zo blijkt dat de Arbeidsrechtbank te Brussel al enkele duizenden vonnissen uitsprak ter veroordeling van het feit dat België niet alle asielzoekers de nodige opvang kan geven.

Gevaarlijke evolutie

In een (recente) zaak die vijf Afghaanse en drie Burundese asielzoekers aanspanden, bij de Franstalige arbeidsrechtbank in Brussel, omdat ze geen opvang kregen, legt de rechter de verantwoordelijkheid voor de opvang van asielzoekers nu ook duidelijk bij de Belgische staat.

Per dag dat acht asielzoekers geen opvang krijgen, moeten Fedasil én de Belgische staat in hoofdzaak de Vlaamse belastingbetaler dus-  nu elk 250 euro betalen. Goed om weten is dat vandaag de BBB (bed-bad-brood) opvang per persoon zeker 65€/dag kost.

Opvallend is dat Vluchtelingenwerk Vlaanderen, niet enkel één van de ijveraars is voor deze dwangsommen maar nu juicht dat ook de Belgische staat die zal moeten betalen…

Nu is vluchtelingenwerk Vlaanderen, een VZW die sinds 2017 maar liefst 5,23 miljoen overheidssubsidies heeft ontvangen.

Geld van de Vlaamse belastingbetaler, dat dus ook gebruikt wordt om rechtszaken aan te spannen en te zorgen dat diezelfde belastingbetaler nu ook nog opdraait voor dwangsommen…En wie betaalt telkens die advocaten ?

Wie krijgt zoiets nog uitgelegd ??!!

Dus nee, géén enkele partij mag zich er nog van afmaken met ’t is maar een peiling. De resultaten brengen steeds meer het ongenoegen van de Vlamingen over mistoestanden zoals deze aan de oppervlakte.

En blijkbaar lukt het enkel bij Vooruit -maar vooral bij hun voorzitter- om dat ongenoegen ook deels te accapareren (inpalmen)

Standaard

Een gedachte over “’t Is maar een peiling ?!

  1. Rik zegt:

    Het is maar een peiling…Ik vraag me elke keer bij de publicatie van zo’n peiling af of de bevraagde mensen wel eerlijk zijn in hun antwoord. En dan richt ik me vooral op de mensen die beweren om niet op het VB te stemmen maar op andere partijen. Er is nog steeds veel schroom om toe te geven dat men op het VB stemt in het stemhokje. Voor de buitenwereld houden ze de schijn hoog om vooral niet in extreemrechtse hoek geduwd te worden.
    Ook onderschatten politici het aantal allochtonen dat op het VB stemt en geloof me, dit is geen hoax.
    Enkele voorbeelden uit mijn eigen, directe omgeving. Toen ik in 2019 m’n moeder begeleidde naar het stemhokje in het St Victor (Broeders van Liefde) , zag ik dat enkele zwarte dames recht naar Reccino Van Lommel liepen op de koer om hem trots te melden dat ze op hem gestemd hadden. Ik ken persoonlijk Turnhoutse Marokkanen die op het VB stemmen. En tijdens een vakbondsopleiding hoorde ik persoonlijk van een Marokkaanse militante dat haar vader (1ste generatie) al enkele malen op het VB had gestemd. Zij is/was progressief opgevoed zonder strenge regels ivm islam, draagt geen hoofddoek en kleed zich westers. Haar vader wordt door nieuwkomers (moslimvluchtelingen) verweten van geen goede moslim te zijn en zijn dochter grootgebracht te hebben als een hoer. Leuk voor een man die hier sinds de jaren ‘60 woont, perfect geïntegreerd is, de taal spreekt en nu na al die jaren te maken krijgt met de befaamde ‘groepsdruk’.
    Ik denk dat men net het kiesgedrag van deze groep, ‘onze’ allochtonen (niet oneerbiedig bedoeld), die hier geboren en getogen zijn, sterk onderschat. Het is net deze groep die volgens mij het meeste hinder heeft van al het negatieve dat rond gans de asielmaterie hangt. Want zij worden nu immers terug aanzien als die ‘vreemde’, die hier niks (volgens sommigen) te zoeken heeft.
    Ze vissen in dezelfde put voor werk, woongelegenheid en aanvaarding in ons land, onze steden en gemeenten. En net deze groep, wordt terug naar het verleden gekatapulteerd met alle beslommeringen vandien. Het is deze groep, die het na de rellen ivm het WK voetbal uitschreeuwde dat ze het óók beu waren. En geloof me, de aanleiding voor deze kreet was het voetbal. Maar het is vooral een uiting van lang opgekropte frustratie. Ik vrees aldus dat we het resultaat in 2024 gaan zien. Dank aan onze blinde politici. Mvg

    Like

Reacties zijn gesloten.