Geen categorie

Eerlijk liegen

Deze twee woorden -eerlijk liegen- zijn uiteraard een contradictio in terminis, letterlijk vertaald tegenstrijdigheid in de gebruikte begrippen.

Is het dat wat Jan Jambon overkwam toen hij bij Gert Verhulst de vraag : geeft u soms opdracht om te snel te rijden? kreeg voorgeschoteld.

Zijn antwoord heel zelden was ongetwijfeld eerlijk. Maar, dergelijke eerlijkheid werd hem zwaar aangerekend. Want inderdaad, ook de Minister-President moet zich aan de wet houden en mag zijn chauffeur géén opdracht geven om te snel te rijden.

Hij kreeg meteen alle woke-partijen en de media over zich heen. Er waren er zelfs die stelden dat zijn uitspraak soms moet je het risico nemen (om te snel te rijden) duidden als dat is eigenlijk het risico nemen om een moeder met kind op de fiets dood te rijden. Nu kom je zelden of nooit een moeder met kind op de fiets tegen op een autostrade…

Dat eerlijkheid niet altijd het langste duurt, is bij deze nog maar eens bewezen. Dus eigenlijk had Jambon moeten antwoorden als volgt : mijn chauffeur moet zich altijd en overal houden aan de wegcode.

Met dat antwoord zou hij wellicht evengoed worden weggehoond wegens ongeloofwaardig…

Maar Jambon is al langer dan dit eerlijke antwoord persona non grata bij de media, de cultuursector enz…

Wat hij ook doet of zegt, altijd krijgt hij kritiek en dat zal zo wellicht blijven duren tot mei 2024. Je moet toch echt wel een sterke Jan zijn om dat te blijven ondergaan. 🙂

Standaard

3 gedachtes over “Eerlijk liegen

  1. briers ghislain zegt:

    een ambulance mag toch ook te snel rijden ? en als een duitse immigrant uit Laken zich naar zijn ” werk”plek in Brussel begeeft , begeleid door een leger ” zwaailichten ” , rijden die ook te snel . En hoeveel andere ministers rijden te snel ? maar die zijn geen nva’ers en zeker geen belangers . dus dan kan dat in alle stilte passeren . het gaat hem dus niet over verkeersveiligheid , maar om nva bashing . en dat men daarvoor de ouders van een doodgereden kind misbruikt , is walgelijk .

    Like

    • Ik hoop, als u ooit een ambulance nodig heeft, deze snel, zeer snel bij u zal zijn en u al even snel, naar het ziekenhuis kan brengen. Trouwens is een ambulance met siréne èn zwaailicht een proritair voertuig die zelfs door het rode licht mag rijden…Hetzelfde is geldig voor politievoertuigen -ook motards-. Uw vergelijking gaat dus absoluut niet op. Ook nog even dit : voor ambulance bestaat het mooie Nederlandstalige woord ziekenwagen…

      Like

Reacties zijn gesloten.