Geen categorie

Schepen van eigenbelang

Schepen van mobiliteit Marc Boogers en de Turnhoutse fietsersbond zijn zoals de Procureur en/of zijn substituten bij het Openbaar Ministerie : één en ondeelbaar in hun optreden .

Dat blijkt nog maar eens uit de meest recente actie die beiden organiseerden in onze stad.

De fietsersbond, waarvan Boogers naar eigen zeggen, al jarenlang actief lid is, kwam, samen met de schepen, op straat om hun plaats op die straten op te eisen. Volgens Boogers een sympathieke en terechte actie. https://www.gva.be/cnt/dmf20220926_93853632

Nu ben ik van mening dat die fietsersbond en bijgevolg ook schepen Boogers enkel en alleen oog hebben èn actie voeren rond rechten. Nooit hoor of lees je van een actie(s) van die bond noch van de schepen, rond noodzakelijke kennis en respecteren van het verkeersreglement, ook door fietsers !!

Ik noem bij wijze van voorbeeld(en) het respecteren altijd en overal van de voorrang aan rechts. Ook als er géén verkeersborden staan. Het respecteren en bijgevolg niet rijden in een verboden richting.

Het respecteren en gebruiken van een fietspad in de JUISTE richting als er langs beide zijden van de weg een fietspad ligt. Het goed verlichten van je fiets, voor en achter, als het donker is. En vooral ook het niet gebruiken van een stoep als fietspad.

En, waarom ook niet, je arm even uitsteken als je van richting wil veranderen…

De dag dat de fietsersbond ook dergelijke acties -want ook dit alles is in het belang van fietsers- organiseert, zal ik onmiddellijk lid worden.

Enkel eigenbelang is verderfelijk

Maar even terug naar Boogers die als schepen bevoegd voor mobiliteit blijkbaar vooral en nogal éénzijdig, de spreekbuis is van fietsers en hun bond.

Stel je eens voor dat pakweg, Peter Heeren of zijn zoon in onze stad schepen van ruimtelijke ordening zou worden…Of dat de burgemeester, bevoegd voor personeel, een grote vakbondsbaas zou zijn ?…

Dan zou groen nogal steigeren…

En dat zouden ze dan nog terecht doen ook. Want deze stad heeft behoefte aan een schepen van mobiliteit met een –neutrale èn objectieve– blik op de uitoefening van zijn taken en bevoegdheden.

Tot nader order is er nog géén enkele schepen van eigenbelang benoemd in het college…en dat moet bovendien ook absoluut worden vermeden.

Standaard

3 gedachtes over “Schepen van eigenbelang

 1. Rik zegt:

  “Enkel eigenbelang is verderfelijk.” Ik wil niet overkomen als een pessimist, maar is dit niet eigen aan het gros van de mensen, onszelf in sommige situaties incluis? Ik herinner het me nog tot op de dag van vandaag. Ik heb best een mooie jeugd gehad, ondanks dat ik ben opgegroeid in een éénoudergezin. Leuke schooltijd, bij de scouts geweest en uiteindelijk mijn dienstplicht vervuld in het leger. Allemaal fases van kameraadschap. Tot ik begon te werken…Ik was aanvankelijk zo gechoqueerd hoe die zogenaamde volwassenen met elkaar omgingen (roddelen, elleboogwerk, elkaar stokken id wielen steken, jaloezie etc…) dat mijn ideaalbeeld van mijn moeder begon te wankelen. Zou zij zich ook zo gedragen op haar werk? Kon zij ook zo achterbaks en leugenachtig zijn als sommige van mijn collega’s? Het heeft een tijdje geduurd voor ik besefte dat dit de echte wereld was, het zogenaamde volwassen worden. Let wel, ik ben een optimistisch persoon, maar ben ervan overtuigd dat meerdere mensen hiermee geworsteld (worstelen) hebben en er misschien niet zo positief uitgekomen zijn als ik. Misschien voer voor een onderzoek. Het is een boutade, maar wordt toch vaak gebruikt; ‘des te beter ik de mensen leer kennen, des te meer ik houd van dieren.’ Mvg

  Like

 2. Wim Moonen zegt:

  Dre,

  Het is algemeen geweten, dat onze schepen alleen maar oog heeft om zoveel mogelijk fietsstraten aan te leggen. De rest kan hem niks schelen. Hij denkt niet aan de mensen die afhankelijk zijn en voor hun broodwinning een auto nodig hebben. Als je hem aanspreekt over een probleem met fietsers in onze stad, verwijst hij je naar de fietsbond. Maar zelf doet hij niets. Ik heb al vernomen dat hij de volgende verkiezingen niet meer opkomt. Dat is dan ook het enige goed, dat hij al gedaan heeft. Voor de rest kan hij met zijn fietsstraten den boom in. Ik zal me daar niet aan de snelheid houden en zal toch trage fietsers voorbij steken. Ik kan geenrespect opbrengen voor iemand die ook geen respect voor anderen heeft.

  Verzonden vanuit Mailhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986 voor Windows

  Like

Reacties zijn gesloten.