Geen categorie

In de rij gaan staan

Premier De Croo heeft gisteren zijn landgenoten bang gemaakt. Dat het er inzake energiekosten en qua economische vooruitzichten niet goed uitziet, was al langer duidelijk. Maar hij plakt er zelfs een termijn van 10 jaar op.

Maar de boodschap van De Croo heeft mijn inziens vooral als ondertoon en we hebben geen geld meer om mensen tegemoet te komen

Want de vragen om financiële ondersteuning nemen elke dag toe. Het rijtje van vragenden ziet er als volgt uit

*Sociaal energietarief, PS’er Dermagne heeft zijn verlenging tot 31/12/2022 al binnen. Ongetwijfeld zullen er zeker nieuwkomers zijn in ons land die hiervoor in aanmerking komen. Zoals erkende asielzoekers die een leefloon ontvangen.

*Ook de bakkers hebben laten weten dat ze het niet lang meer kunnen trekken, zonder financiële tussenkomst van de overheid. Goed om weten is dat de bakkers bij alle lockdowns mochten open blijven. https://www.hln.be/brugge/ik-betaal-deze-maand-4-300-euro-voor-gas-en-elektriciteit-en-de-regering-doet-niets-brugse-bakker-trekt-aan-alarmbel-door-stijgende-energie-en-grondstofprijzen~a3edb62f/

*Net zoals de industrie trouwens die Vivaldi met een gelijkaardige vraag opzadelen.

Een economische terugval

*De twijfels of er een economische recessie komt in ons land, in Europa worden dag na dag kleiner en zekerder dat ze er zal komen…

Als gevolg hiervan zullen er wellicht opnieuw meer tijdelijke of zelfs volledige werklozen komen.

*En de rij van asielzoekers groeit blijkbaar ook elke dag aan, niet in het minst van hen die elders in Europa al een aanvraag hebben gedaan maar het in België beter vinden.

Om dit te ondervangen en de groeiende instroom te ontraden zou er onmiddellijk een apart -minder voordelig- statuut moeten komen voor vluchtelingen. Daarnaast moet er nu eindelijk eens echt werk worden gemaakt van een drastische inkorting van de behandeltermijnen.

Nu is dat eerste met deze Vivaldi-regering, geleid door een groep PS’ers en woke-aanhangers absoluut niet denkbaar, hoe noodzakelijk het ook mag zijn.

*En dan is er nog de rij van mensen die hun energiefactuur niet meer kunnen betalen, die in de rij zullen staan om een afbetalingsplan te verkrijgen, al dan niet met steun van het OCMW…Tegelijk zal ook het succes van de voedselbedeling enkel maar toenemen ! (als er dan nog bakkers zullen zijn om brood te doneren??!)

Ondertussen mag Tine Van der Straeten, haar idee om de monsterachtige winsten van Engie te belasten, al terug opbergen. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/17/overwinsten-van-elektriciteitsroducenten-belasten-nationale-ban/

Integendeel zal ze, samen met De Croo diep in de buidel van de belastingbetalers moeten tasten om (minstens) twee kerncentrales langer open te houden  https://www.standaard.be/cnt/dmf20220722_92084877

De volgende weken zal blijken wat het antwoord van Vivaldi zal zijn voor al die wachtenden in één of andere rij.

Mijn verwachtingen liggen alvast erg laag !

Standaard

5 gedachtes over “In de rij gaan staan

 1. Ghislain Briers zegt:

  Hij kan , en met hem ook de VLD niet langer vlaams , niet langer liberaal en niet langer democratisch , bang worden dat ze de kiesdrempel niet meer halen , en dat er een generatie van magistraten komt die hen streng ( maar rechtvaardig ) beoordelen , en het verspilde en gestolen geld terug naar de burger laten vloeien .

  Verzonden vanuit Mailhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986 voor Windows

  Like

 2. Rik zegt:

  Beste, dit weekend stond er een interview id krant met Tom Meeuws (Vooruit), bevoegd voor sociale zaken, armoedebestrijding etc… te Antwerpen. Hij haalde daarbij een voorbeeld aan van een alleenstaande vrouw met 5 kinderen (afkomst niet vernoemd) die bij het ocmw kwam aankloppen met een eindfactuur voor energie van €11.000!!! Op de vraag wat daar mee gebeurde, kwam het antwoord dat dat opgelost werd. Lees tussen de regels, voor rekening vh ocmw kwam. (Wij dus) Nu, ik heb me al vaak de vraag gesteld of men nieuwkomers het concept van energie (en watervoorziening) wel op een degelijke manier uitlegt en de mededeling dat daar kosten aan verbonden zijn. Ik herinner me een artikeltje van enkele jaren geleden van een zwarte vrouw die een gigantische rekening gepresenteerd krreg vd watermaatschappij. Bleek na onderzoek dat zij de waterkraan continue liet lopen bij bezoek van familie ed. omdat dat in haar ogen een blijk van rijkdom was. Water was in haar herkomstland zo schaars dat enkel de élite ongelimiteerde toegang had tot deze. Need to say more. Mvg.

  Like

 3. fonne van mechelen (ja, hij weer) zegt:

  En dan kan je eigenlijk alleen maar blij zijn zelf NIET bij de “sukkelaars” te horen – blij zijn dat je zelf nog redelijke welstand hebt – toch ? Ik lees ook alleen maar vragen en cijfers – ik, wij en blijkbaar gij hebben er zo meteen geen antwoord op maar verlangen wel van de regeringen een toverspreuk die alles op lost – die hebben zij evenmin – dus, jouw verhalen zullen blijven komen tot in de eeuwigheid zonder Amen

  Like

  • Hoe heb jij inzicht gekregen in mijn persoonlijke situatie Fonne…iemand die zijn ganse loopbaan een loontrekkende was, nooit één frank noch eurocent zwart heeft gekregen, of verdiend, kan in maar zeer weinig gevallen spreken over welstand denk ik. Bovendien geef ik in deze blog wel degelijk oplossingen aan. Maar ik neem aan dat mijn voorstellen inzake asielzoekers je niet ‘goed liggen’ of je hebt ze niet gelezen. Anderzijds hebben wij in dit land vele regeringen, ministers, staatssecretarissen, allemaal omringt met tientallen cabinetards. Verder zijn er nog enkele honderden verkozenen en dan verwacht jij dat ik de oplossingen aandraag Fonne…is dat nu juist niet de job en verwachting van hen die ervoor gekozen hebben om dit land te leiden ? Maar blijkbaar behoren de jaren èn de aanpak van een ‘ervaren gids’ al enkele decennia tot het verleden. Om nog maar te zwijgen over het zware politieke Europese apparaat…die omwille van de sancties tegen Poetin hun inwoners nu letterlijk in de winterkou zullen zetten, terwijl er al die maanden nog géén bom minder werd gegooid. In vroegere tijden werd wel eens gezegd dat de ‘kerk de mensen dom hield en de politiek ze arm’. Vandaag heeft de politiek zowel op federaal als Europees nivo, de beide ‘opdrachten’ tot zich getrokken. Prijs je gelukkig Fonne, dat er nog een blogger is die dit establishment af en toe eens tegen de schenen schopt in plaats van zich ‘in welstand te wentelen’.

   Like

Reacties zijn gesloten.