Geen categorie

Het is een werkwoord

Steeds meer mensen beseffen het niet, willen het niet doen en lopen er van weg…maar verantwoordelijkheid nemen is een werkwoord.

Ik schrok me een hoedje toen ik op RTV een reportage zag van de redders in het Netepark te Herentals.

Geen kinderopvang

Zo vertelt één van hen dat er soms heel jonge kinderen van amper drie jaar, zonder begeleiding van het buitenbad naar het binnenzwembad komen. Niet één of twee maar ontelbaar veel. Wij zijn hier soms meer kinderopvang dan een openbaar zwembad zegt de man.  https://www.rtv.be/artikels/netepark-herentals-wij-zijn-geen-kinderopvang-a118314

Een dag later in HLN een gelijkaardige noodkreet van de kustredders. “Nochtans zou het probleem van de verloren gelopen kinderen geen probleem mogen zijn”, zegt voorzitter Bert Gunst. “Als de ouders of begeleiders van kinderen hun kroost deftig in de gaten houden of hen minstens een gratis verdwaalarmbandje omdoen, zou er enorm veel ellende vermeden kunnen worden.” https://www.hln.be/binnenland/redders-slaan-alarm-nadat-bijna-dubbel-zoveel-kinderen-verloren-lopen-aan-zee-gebruik-gratis-verdwaalbandje~aa8a9909/

Heel wat gelijkaardige reacties van gebrek aan opvoeding, gebrek aan verantwoordelijkheid en meer naar aanleiding van het adults only terras aan de kust.

Parabel

Ik wil u graag de parabel vertellen van de vrije opvoeding. Zo stond ik met mijn winkelkar aan te schuiven aan de kassa van een warenhuis. Achter mij een moeder en kind die de winkelkar bestuurde.

Als deze bengel tot driemaal toe opzettelijk met zijn winkelkar tegen mijn hielen rijdt, draai ik me om en richt het woord aan de moeder.

Ik vraag haar vriendelijk om haar zoontje te zeggen dat hij dat niet meer mag doen. Haar antwoord : dat doe ik niet want mijn kind geniet een vrije opvoeding.

Vrije opvoeding voor iedereen

Daarop keer ik me naar mijn winkelkar, neem er een doosje eieren uit en klop die eieren op haar hoofd kapot.
Gevolg is een woedende scheldkanonnade, waarop ik haar in alle rust en sereen het volgende antwoord geef : ik ben ook vrij opgevoed mevrouw !

Standaard

Een gedachte over “Het is een werkwoord

  1. Rik zegt:

    Beste, blij dat u het ook opmerkt, veel ouders houden hun kinderen idd minder en minder ih oog. Ik zie dat als ik wandel en fiets door onze, weliswaar kleine, stad. Kinderen van 4-5 jaar oud die tientallen meters voor hun ouders op de stoep lopen, tussen geparkeede auto’s doorlopen en zonder te kijken oversteken. Ik zou er bij wijze van spreken enkele per week met de fiets of auto kunnen aanrijden, moest ik hier geen geoefend oog voor hebben ontwikkeld. Ik zeg vaak tegen mijn vriendin dat ik meer verantwoordelijkheid betoon voor mijn hond dan velen voor hun kinderen.
    Mvg.

    Like

Reacties zijn gesloten.