Geen categorie

Bezorgdheden negeren ?!

Verkeersveiligheid en het naleven van verkeersregels -door alle weggebruikers- is al langer één van mijn stokpaardjes.

Dat verkeersregels onontbeerlijk zijn, weet iedereen. Daarbij is éénduidigheid in verkeerssignalisatie al even belangrijk.

Zo pleit ik al lang om de voorrang aan rechts, overal op éénzelfde wijze te signaleren. Al te vaak merk ik dat in één en dezelfde straat de ene kruising wèl is aangeduid met het verkeersbord B17 (zie foto) en de andere dan weer niet.

Ik trok mijn stoute schoenen aan, kocht me zo een verkeersbord en zou dat samen met de buren overhandigen -op een persmoment- aan mobiliteitsschepen Marc Boogers…

Maar dat was het begin van een pijnlijk verhaal

*Schepen Boogers laat weten géén persmoment, samen met mij, te willen. Eigenaardig, want De Marc zat nog nooit verlegen om zijn dada te doen in de pers. Bovendien staat hij bij acties van de fietsersbond altijd op de eerste rij.

De pijnlijke zenuw van politiek Turnhout

*In zijn antwoord schrijft De Marc ook nog : Ik heb tot hiertoe uw vorige mails steeds correct beantwoord of laten beantwoorden door onze dienst. Ook deze vraag zal ik met onze dienst opnemen en ze u zo snel mogelijk beantwoorden.

Dat antwoord verontrust mij nog het meest. Ik ben namelijk van mening dat mijn vraag een beleidsmatige vraag is en dat het beleid moet worden bepaald door de politiek verantwoordelijke(en)

Nu ben ik dus niet enkel persona non grata (niet gewenst persoon) om samen met de schepen de pers te informeren, maar vooral alweer een illusie armer.

Zo blijkt dat niet de politiek het beleid bepaalt, maar wel de diensten…die best wel ondersteunend en adviserend moeten optreden maar niet beslissend.

Het cliché dat sommige verantwoordelijken van stedelijke diensten, aan een nieuw aangestelde schepen wel eens zeggen : wij zijn hier vastbenoemd en jij bent hier  maar tijdelijk…krijgt door het antwoord van De Marc toch wel een bevestiging !!

*Maar dan komt de klap op de vuurpijl in het door de diensten voorgeschreven antwoord. Zo laat De Marc het volgende weten : Zoals zelf door u wordt aangehaald legt de wegcode reeds voorrang van rechts op en zijn dergelijke borden in principe overbodig. Blijkbaar heeft men in een ‘ver’ verleden de door u bedoelde borden aangebracht.

Waarschijnlijk heeft men toen geoordeeld, waarschijnlijk door het drukke verkeer (nog geen knip in de Apostoliekenstraat), dat deze een meerwaarde hadden.

Dit antwoord kan ik niet anders beoordelen dat een kl…antwoord. Het eerste deel van dit antwoord heeft in de verste verte niets te maken met mijn bekommernis : namelijk meer eenduidigheid voor meer veiligheid ! Anderzijds, zo blijkt dat in de recent hernieuwde Fonteinstraat zelfs twee fonkelnieuwe B17 verkeersborden werden geplaatst…daar waar zelfs nog géén straat te bekennen is. Bovendien moeten overbodige borden dan maar onmiddellijk worden verwijderd…

Conclusie : Den Dré volgen en gelijk geven in zijn terechte bekommernis voor meer verkeersveiligheid is not done. Als de vraag van de fietsersbond was gekomen…was ze wellicht al veel eerder ingelost !

Standaard

2 gedachtes over “Bezorgdheden negeren ?!

 1. jan boulliard zegt:

  Dré ik leef met u mee… vorige week nog een bericht op FB gezet dat als lasterlijk werd ervaren … en dus … weg bericht…
  Politiek heeft dikwijls een vies kantje…

  Like

 2. Linda Vermeersch zegt:

  Op RTV was de Marc anders precies een voorbeeld voor de Kempen ! 🤣😣 ik denk dat hij eens wat beter moet rond kijken !! Of zijn dienst want er is nog heel veel werk aan de winkel ! Te beginnen aan onze straat ! Lodewijk De Koninckstraat dat is precies nog van voor de oorlog ?
  Maar de Marc beloofde al jaren beterschap ! We wachten en wachten …….

  Like

Reacties zijn gesloten.