Geen categorie

Er SAMEN aan werken

Een maand geleden werd de uitbreiding van de stadsregio Turnhout (Turnhout, Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout) met Lille en Kasterlee, een feit. Deze uitbreiding werd bedacht met de nieuwe -voorlopige- benaming RIT wat zowel kan staan voor Regiovorming In Turnhout als Regio In Transitie.

Tot daar het goede nieuws van een versterkt samenwerkingsverband.

Samenwerken is een WERKWOORD

De voorbije dagen werd terug overgeschakeld naar de bekrompenheid van de vroegere samenstelling. Want de oude stadsregio met Turnhout, Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout heeft een gezamenlijk mobiliteitsplan, wat reeds door de Oud-Turnhoutse gemeenteraad werd goedgekeurd…

De deur dichtslaan voor ze open is

Verwonderd en ontstemd omdat er blijkbaar géén enkele link werd gemaakt met Kasterlee en Lille. Uiteraard is er nog voor de uitbreiding van de stadsregio voorbereidend werk geleverd om dit mobiliteitsplan vorm te geven.

Maar…de focus van dit plan ligt op 2035 om een en ander te realiseren. Er was dus zeker nog voldoende tijd om dit plan te aligneren (afstemmen) met Lille en Kasterlee.

Mocht ik beleidsverantwoordelijke zijn in Kasterlee of Lille, zou ik me in deze absoluut gepasseerd weten, helemaal miskend…temeer omdat Ward Kennes, burgemeester van Kasterlee, bij de persvoorstelling van RIT, mobiliteit als een gezamenlijk thema vermeldde…We zitten al in dezelfde brandweer- en politiezone en werken ook samen rond noodplanning. We denken dat we op domeinen zoals woonbeleid, mobiliteit en Huis van het Kind goed kunnen samenwerken. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220324_92958232

Ik noem dit dan ook de deur dichtslaan nog voor ze goed en wel open is…maar mogelijk èn hopelijk hebben politici in Kasterlee en Lille, een dikker vel dan het mijne !

Standaard