Geen categorie

Koppen tellen

Verstappen geniet van 70.000 fans op tribune in Zandvoort. Lees hier alles over de laatste ontwikkelingen rond de Formule 1 [foto's, video's] | Noordhollandsdagblad

Vergeleken met 1/1/2021, toen onze stad 45.777 inwoners telde, is er één jaar later, op 1/1/2022 een aangroei met 503 inwoners, tot 46.280. Daarmee realiseert Turnhout één van de hoogste cijfer van bevolkingsgroei.

Maar…

Er is inderdaad een maar. Want deze groei is uitsluitend tot te schrijven aan inwoners van vreemde herkomst.  Tegelijk hiermee blijft de stadsvlucht nog aangroeien.

Als ik enkel al de cijfers bekijk van het aantal inwoners met een Belgische nationaliteit, dalen die zelfs met 3O eenheden, ondanks het gegeven dat ook in 2021 (naar verwachting) een 240 inwoners van vreemde herkomst, de Belgische nationaliteit hebben verkregen.

Stadsvlucht

Hoe groot die stadsvlucht dan wel is tonen volgende cijfers aan :

*In 2010 hadden 36.589 inwoners de Belgische nationaliteit. Sinds 2011 tot en met 2021 verkregen ruim 2.300 inwoners van vreemde herkomst, de Belgische nationaliteit. En einde 2021 zijn er nog maar 36.415 inwoners met die nationaliteit.

De berekening van de hoegrootheid van de stadsvlucht is dan ook snel gemaakt en komt neer op ongeveer 2.500 Belgen van origine die de laatste 11 jaar Turnhout vaarwel hebben gezegd.

En nog steeds heeft of zal men geen bevraging organiseren naar de redenen van die stadsvlucht. Is dat omdat het resultaat zo ook wel gekend is ? Namelijk de snelle groei van migranten en vluchtelingen !!

De exacte cijfers ken ik nu nog niet, maar we zullen momenteel niet ver van 40% inwoners van vreemde herkomst zijn. Aan dit tempo mogen we ons in 2024 -verkiezingsjaar- verwachten aan 50% inwoners van vreemde origine.

Lang leve de diversiteit

Standaard

6 gedachtes over “Koppen tellen

 1. Fonne Van Mechelen zegt:

  Het gedachtengoed van het Vlaams Belang in een blog van een (oud) ACVer ? Niet alleen het bevolkingscijfer groeit blijkbaar krom

  Like

  • Ha hier zie, de Fonne. Nee, niet met een inhoudelijke reactie, niet met een weerlegging van cijfers, die trouwens correct zijn. Maar wel gul zwaaiend met ‘etiketten’. Maar vooral onjuiste of niet-relevante etiketten. Want behalve bij het ACV, ben ik evenzeer een ‘oud Philips-werknemer”; of een ‘oud peperkoekfabriek-werknemer” en zelfs in mijn jongere jaren, een ‘oud bakkerijmedewerker’. Dat ik partijpolitiek dakloos ben heb ik al herhaalde keren gezegd en geschreven. Gelukkig ben ik iemand met een eigen, maar zinnige kijk op de ‘dingen des levens’. En met je etiket van VB’er loop je hopeloos achter ‘de feiten’ aan. Immers werd ik omwille van mijn blogs al bij ALLE Turnhoutse partijen ingedeeld, behalve tot nog toe bij open VLD. Enfin, het sterkt me enkel in mijn visie om verder te blijven doen met die eigen, maar zinnige kijk. Nog veel plezier bij het lezen van mijn blogs 🙂

   Like

 2. Linsen Tony zegt:

  blijf verder doen Dre ,zo iemand hebben we nodig u bent teminste iemand die er openlijk vooruit komt en een goede visie hebt.

  Like

Reacties zijn gesloten.