Geen categorie

Hypocrisie MOET stoppen

Verschil Corona testen - Test4travel ☑️ Nederland

Wellicht heb ikzelf in de afgelopen twee pandemiejaren, wel eens te veel nadruk gelegd op de cijfertjes van het aantal besmettingen en de maatregelen.

Maar nu is toch het moment gekomen om één en ander in een juistere context te plaatsen. Zeker sinds de komst van de omikronvariant is er wel één en ander veranderd.

Deze variant blijkt in de eerste plaats andere en minder gevaarlijke symptomen te veroorzaken. Minder ernstig ziekmakend ook.

Door de wijziging in de teststrategie blijven er ook een héél pak besmette personen onder de radar. Maar niet alleen daardoor maar ook omdat door het zachte karakter van omikron, steeds minder mensen de behoefte voelen zich te laten testen.

Sciensano

Op 26/01/2022, schrijft Sciensano in een rapport het volgende : Het aantal vastgestelde besmettingen is verder nog steeds een sterke onderschatting, doordat asymptomatische hoog-risicocontacten niet meer getest worden. Modeleerwerk schat dat tussen 10 en 22 januari, er 15,7% meer besmettingen zouden zijn vastgesteld moesten deze personen nog getest worden. En naast de PCR- en RAT-testen afgenomen door zorgverleners, wordt er ook een zeer groot aantal zelftesten verkocht, met alleen al in de apotheken bijna een half miljoen testen per week (hetgeen nog een onderschatting is), naast de testen die ook in supermarkten verkocht worden. Hiervan wordt voor minder dan 10% een positief resultaat gerapporteerd bij het call center of een huisarts. Vermoedelijk wordt een belangrijk deel van de positieve zelftesten niet gerapporteerd, en dus ook niet meegenomen in de cijfers van nieuwe besmettingen en in het systeem voor contact tracing. https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/RAG_Meest%20recente%20update%20epidemiologie_NL.pdf

Covid safe ticket

Het CST is in de hele rits maatregelen misschien wel één van de meest gecontesteerde. Het begrip save is ook helemaal NIET op zijn plaats. Het bevestigd ook enkel maar dat je gevaccineerd bent en een boosterprik kreeg. Maar verder kan je dus, zo besmet als weet ik wat, rustig elke horecazaak of elders waar je moet worden gescand, binnenwandelen.

Wie zich echter wel heeft laten testen, is de pineut. Hij/zij moet niet enkel in quarantaine voor minstens 7 dagen. Zijn of haar CST zal meteen ook voor niet 7 maar wel 10 dagen, rood oplichten.

En dat lijkt het mij ook steeds meer : hypocrisie en oplichterij. En dan komen zowel Beke als Vandenbroucke die extra 3 dagen nog verdedigen want je zou nog besmettelijk kunnen zijn… Ondertussen kan je lievelingsrestaurant wel vol zitten met allemaal mensen die groen licht kregen met hun CST, maar waarvan ¾ besmettelijk is…

Stop toch met dat hypocriete gedoe Heren Beke en Vandenbroucke

Standaard