Geen categorie

Problemen

Vraag, Vraagteken, Hulp, Reactie, Symbool, Pictogram

Het  Brusselse gewest is één groot probleemgeval. Ze kregen ze maar niet voldoende inwoners aan de (vaccinatie) spuit. De gevolgen zijn dan ook niet min

Zo zijn de Brusselse ziekenhuizen sneller dan alle anderen in het land al moet opschalen naar fase 1A, wat betekent dat er meer bedden moeten worden vrijgehouden voor coronapatiënten.

Wat echter het meest opvalt is dat het overgrote deel van de opnames op intensieve had vermeden kunnen worden. De CEO (Marc Noppen UZ Brussel)  meldt verder nog dat 85 procent van de coronapatiënten die in UZ Brussel toekomen, niet gevaccineerd is, en noemt dat “jammer en frustrerend”. Noppen roept iedereen op nog voorzichtig te blijven de komende weken en maanden. https://www.hln.be/brussel/brusselse-ziekenhuizen-zijn-al-een-week-opgeschaald-naar-fase-1a-het-overgrote-deel-van-de-opnames-op-intensieve-had-vermeden-kunnen-worden~a0c9b545/

Goed om weten is dat in week 44 (1/11-7/11) het Brusselse gewest 14 nieuwe hospitalisaties per 100.000 inwoners telt. Er zijn in totaal 1.219.970 inwoners. De provincie Antwerpen telt in dezelfde week 10 nieuwe hospitalisaties/100.000. Er zijn in de provincie 1.875.524 inwoners

Tja, in Brussel zijn ze bijzonder goed in het creëren van problemen maar hebben ze géén politieke leiders om ze ook op te lossen !

Maar evenzeer maken ze er een boeltje van wat het financieel (wan)beheer betreft. Zelfs in die mate dat het Rekenhof een vernietigend rapport over schreef. https://www.hln.be/brussel/rekenhof-vernietigend-voor-brusselse-boekhouding-bedrag-van-777-000-euro-in-plaats-van-777-miljoen-euro-geboekt~a273dbc8/

En de Open VLD minister van financiën Sven Gatz beloofde om er wel eens wat (beter) werk van te maken, als hij tenminste ooit eens vijf minuten tijd heeft…

Tja, in Brussel zijn ze bijzonder goed in het creëren van problemen…sorry, dat heb ik al eens gezegd zeker…

Jan, Zuhal en de anderen

Ook problemen voor den baas van de Vlaamse regering, Jan Jambon. Hij zal zijn minister van energie Zuhal Demir op de vingers moeten tikken omdat ze niet tijdig communiceerde over haar beslissing om de gascentrale in Vilvoorde géén vergunning te geven.

Beste Jan, hou het maar bij een lichte tik want Zuhal is een erg bekwame vakminister en nog veel te jong om nu al als martelaar te offeren op het plein.

La Belle et la Bête

Er is ook goed nieuws. Els van Doesburg, (32) NVA schepen in Antwerpen en Peter De Roover (59) fractieleider voor NVA in de kamer gaan trouwen. Een actuele versie van het Disneysprookje ‘La Belle et la Bête’. Want geef toe, Peter De Roover is echt wel een politiek beest  https://www.gva.be/cnt/dmf20211114_92978687

Standaard