Geen categorie

Kermis in de stad

Turnhout Augustusfoor 2017 - polypweb.eu

Dat Pukkelpop uiteindelijk niet zou plaatsvinden, was zoals de kroniek van een aangekondigde dood. Organisator Chokri Mahassine was nog niet een klein beetje overmoedig (arrogant zeggen sommigen) toen hij al in mei aankondigde dat PKP op volle kracht zou draaien.

Nu, Pukkelpop stond al niet op mijn agenda, in tegenstelling tot Turnhout Kermis. Na de niet-editie van 2020, was het voor mij dan ook uitkijken naar augustus 2021.

Ik was dan ook erg in mijn nopjes, toen Francis Stijnen -schepen van foren- op 9 juli aankondigde dat Turnhout kermis doorgaat. En wel van 6 tot en met 22 augustus. Met 3 volledige weekends inbegrepen. https://www.turnhout.be/turnhout-viert-kermis

Vaccinaties in Turnhout.

Eerder heb ik al geschreven dat het met de vaccinaties in Turnhout, tergend traag verloopt in vergelijking met onze buurgemeenten. Eveneens vergeleken met Vlaanderen, waar volgens de laatste cijfers al 69,38% van de volwassen bevolking volledig werd gevaccineerd.

In Turnhout is dat nog maar 63,66% van de 36.572 volwassenen, 23.283 personen dus. (iets meer dan de helft van de gehele bevolking) Deels gevaccineerden tellen we met 83,74%,  30.624 gevaccineerde Turnhoutenaren van +18j. Behalve Baarle-Hertog, steken al onze buurgemeenten met -minstens- 7% meer volledig gevaccineerden, Turnhout de loef af !!

Als we willen dat in onze stad, voor 6 augustus ruim 83% volledig gevaccineerd is, betekent dit dat er de volgende 10 dagen (zondag 1/8 tel ik niet mee) nog zowat 7.000 inwoners een (2e) spuitje moeten krijgen. Bovendien is dan nog iedereen niet volledig beschermd, vermits men rekent met twee weken na de 2e vaccinatie…

Tegelijk moet beleidsmatig bekeken worden waarom het zo moeizaam loopt in Turnhout en of er al dan niet meer moet worden gesensibiliseerd naar sommige doelgroepen ?!

Quid jongeren ?

Wat het aantal vaccinaties betreft van de jongeren (-18 jaar) in Turnhout kan ik nergens concrete cijfers terugvinden. Wat ik wel kan afleiden uit algemene berichten hieromtrent, is dat veel jongeren -tot de helft- niet komt opdagen voor hun vaccinatieprik…https://www.gva.be/cnt/dmf20210723_93555894

In de leeftijdsgroep 10 tot 19 jaar tellen we momenteel, met 2,9%, het hoogste aantal positieve testen !

Donkerrood

Alhoewel ze meer van oranje houden; tot nader order kleurt het bij onze Nederlandse buren bloedrood…maar ook vanuit Nederland komt wel wat volk naar Turnhout kermis.

Als we willen dat Turnhout kermis zo coronaveilig mogelijk zal verlopen, zal het zaak zijn om zeer stringent te controleren èn dwingend op te treden wat de mondmaskerplicht betreft. En meer dan ooit erop toe te zien dat het gedragen wordt als mond èn NEUS kapje !

Verder mag het ook op géén enkel moment een ware overrompeling zijn van de kermis en zal best ook worden gewerkt met een toegangscontrole.

Mogen wij rekenen op een toffe, plezante kermisperiode in Turnhout, waarbij niets onverlet zal worden gelaten om het ook -coronagewijs-  superveilig te houden ?!

Dit verzoek richt zich uiteraard zowel naar de bezoekers, de uitbaters, het bestuur als de politionele ordehandhaving

https://vaccinaties.lukin.be/

Standaard

2 gedachtes over “Kermis in de stad

  1. Boudry zegt:

    Je mag steeds eens een dagje meedraaien in het vaccinatiecentrum! Als er niet meer vaccins zijn kunnen de mensen ze ook niet plaatsen! De 12-15jarigen lopen de brieven binnen, op 30 min ben je binnen en buiten, De vrijwilliger achter de laptop krijgt bij grote drukte 3 pers per min te verwerken; DE verpleging Moet vragen stellen, zowel bij de eerste als de 2de! DAT GAAT GEWOON NIET SNELLER!

    Like

    • En waarom heeft Kasterlee ondertussen al 73,2% volledig gevaccineerden, Geel zelfs 76,29% en Oud-Turnhout 72,35%. Trouwens komt OT in hetzelfde centrum terecht…ik laat met NIET wijsmaken dat er niet genoeg vaccins zouden zijn Johan. Wat ik wel kan geloven is dat bepaalde doelgroepen gewoon NIET ingaan op de uitnodiging en dus NIET opdagen… Bovendien heeft dat op zich niets te maken met de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers…Trouwens moeten in alle vaccinatiecentra in Vlaanderen dezelfde vragen worden gesteld toch…

      Like

Reacties zijn gesloten.