Geen categorie

Turnhout IS WEL belangrijk

Turnhout - Oude foto's van Turnhout - Gratis foto-albums SeniorenNet

Ja ik weet het wel. Ik blog regelmatig over de grote problemen van een kleine centrumstad, de stad waar ik sinds 1979 woon en waar ik geleerd heb om ervan te houden.

Bovendien kan het nooit kwaad om te berichten over die Turnhoutse samenleving en ik bekijk het zowat als mijn missie om dat dan ook te doen.

Turnhout, Antwerpen, Brussel

Het is nog niet vaak gebeurt denk ik, maar in minder dan 24 uur tijd mocht deze stad zich verheugen in de belangstelling èn aanwezigheid van twee ministers en één provinciegouverneur.

Het was Vlaams minister Bart Somers die de dans opende maandagavond. Somers is, vanuit zijn bevoegdheden als samenleven en binnenlands bestuur, de voogdijminister van de lokale besturen. Of hij een zak geld bijhad weet ik niet maar we mogen verwachten dat hij zeker een aantal zinvolle projecten inzake samenleven in Turnhout, zal willen ondersteunen.

In de loop van deze dinsdag kwam ook Antwerps Gouverneur Cathy Berx over de Turnhoutse vloer. Zij had vooral een boodschap van respect en dank voor het personeel van het A(lgemeen) Z(iekenhuis) Turnhout. Waarvoor…dank trouwens.

De Benjamin van de Vlaamse regering was vandaag ook al in Turnhout. Namelijk minister van jeugd, Benjamin Dalle. Hij bracht dan weer een bezoek aan de vzw Sportpret en had daarna ook een babbel met de bestuurstafel van CD&V Turnhout.

Het bericht wat CD&V Turnhout daarover, via facebook, verpreidde verontrust me toch wel wat. Zo schrijven ze ondermeer : “We hebben gesproken over het respect tussen de jeugd en politie, iets wat ver te zoeken is. De corona situatie heeft een duidelijker beeld gebracht hoe het eraan toe gaat. Ze voelen zich te vaak met de vinger gewezen”.

Zonder dat CD&V het duidelijk specifieert, veronderstel ik dat zij die zich vaak met vinger gewezen voelen, de jongeren zijn.

Als dat zo is, moet er dringend werk gemaakt worden van een dossier terzake, wat in de gemeenteraad èn de politieraad moet worden besproken. Liever gisteren dan morgen. CD&V is via Annemie Der Kinderen vertegenwoordigd in de politieraad. Zij lijkt me dan ook de aangewezen persoon om hier grondig werk van te maken.

CD&V publiceerde op hun FB ook een familiefoto van de bijeenkomst met minister Dalle. Ontbreken op deze foto de twee CD&V schepenen Stijnen en Op De Beeck.

Eigenaardig, want naar eigen zeggen zou CD&V met Dalle ook gesproken hebben over de toekomst van de Turnhoutse ziekenhuizen. En laat Op De Beeck nu toch wel ondervoorzitter zijn van de raad van bestuur van het AZ…

Standaard

2 gedachtes over “Turnhout IS WEL belangrijk

Reacties zijn gesloten.