Geen categorie

Duivelse euforie

Rode duivels stickers - Belgische vlag etiketten #4 - voetbal stickers - afneembare stickers - 40 mm - 40 st

Sommige voetbal-analisten en andere commentatoren zien nu al dat de rode duivelsgekte een halt zal toeroepen aan (extreem)rechts in Vlaanderen.

Al dat bevlaggingsgedoe zien zij zelfs als een omarming van de diversiteit en een (z)ware opstoot van Belgicisme. Met zijn allen De Croo en zijn ploeg van 11 miljoen achterna…

Nou moe…dan moet men toch om te beginnen eens leren hoe de Belgische vlag moet worden opgehangen. Ik zie meer vlaggen op een foute dan op de juiste manier uithangen waardoor het meer lijkt op een Duitse dan wel Belgische vlag.. De ramen waaruit ze wapperen zijn blijkbaar veelal te klein en dus hangt men de vlag zoals de Duitse vlag bijna… Belgicisten die zelfs niet weten hoe een Belgische vlag te hangen…

Ik wil graag twee voorbeelden vermelden van zaken waarin volgens mij een complete delirium is opgetreden.

*Het artikel in De Morgen, geschreven door Niels Poissonnier. In een alles overtreffende trap verheerlijkt hij Lukaku en wil er duidelijk nu al  (multi)cultureel voetbalerfgoed van maken. https://www.demorgen.be/sport/hoe-lukaku-zich-zaterdag-als-topspits-en-als-mens-profileerde-in-rusland-er-waren-veel-tranen~b2992faf/

*de partij Groen -hoe kan het anders- surft ook mee op de diversiteitsgolf en anti-racisme maar gelijkheidsgolf van Lukaku, zo getuigt een FB-bericht van zondag ll van Groen.

Gemakshalve zetten ze het feit dat ook Lukaku één van die voetbalhelden is die jaarlijks enkele miljoenen cashen waarop slechts zeer beperkt sociale zekerheid en fiscaliteit moet worden betaald maar een tijdje op het schap. Fuck gelijkheid in dat voetbalwereldje.

En hoezeer diezelfde Lukaku ook moeite doet om te beweren ‘Ik vecht voor diversiteit. Niet alleen voor de zwarte gemeenschap, ook voor vrouwen. Kleur, seksualiteit, geloof, maakt niet uit. Iedereen moet gerespecteerd worden.’…de stempel dat de spelers knielen uit respect voor de BLM beweging (enkel Black lives matter i.p.v. All lives matter) raken ze toch niet meer kwijt.

“Zou verboden moeten worden, voetbal mag geen politiek debat worden.   Groen  shame! Misbruik dit niet! Hoort niet thuis bij sport evenementen” dit zijn enkele reacties op de FB-post van groen die ik absoluut kan onderschrijven.

Voor mijn part mogen de Rode Duivels het EK glansrijk winnen

Maar stop met politieke recuperatie die verdorie nog ergere proporties aanneemt dan deze die jullie  extreem-rechts altijd verwijten !!

Standaard