Geen categorie

Dom, dommer, héél loemp…

KNAGEN AAN ELEKTRISCHE... - Stichting KonijnenBelangen | Facebook

De Vlaamse regering heeft een plan klaar tegen 2030, maar liefst 66.000 laadpunten te hebben in Vlaanderen voor elektrische auto’s.

De woorden van Bart Somers, minister van binnenlands bestuur in Vlaanderen, waren nog niet allemaal uitgesproken of zijn plan lag al onder vuur.

En niet zomaar omwille van wat blablabla, maar wel omwille van onder meer deze fundamentele opmerking : Het belangrijkste bezwaar volgens Filip Van Mol van de Unie van Elektriciens (Eloya): ons huidige elektriciteitsnet is momenteel absoluut niet voorzien op die extra vraag naar stroom. Daarom is het geen goed idee om zwaar in te zetten op de installatie van laadpalen bij particulieren.  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/25/laadpalen-reax-electiciens/?deliveryName=DM128557

Naast deze terechte bedenking moet dan de loempste stoot nog volgen. Mensen zonder garage zouden -particulier- een laadpunt kunnen laten aanbrengen aan de gevel van hun woning.

De oplaadkabel zou dan gewoon over de stoep komen te liggen…

Heeft Somers er wel enig benul van hoe hinderlijk èn gevaarlijk dat wel kan zijn voor voetgangers al dan niet met rollator of rolstoel ?!

Wel ik wel. Sinds enige tijd doen Rita en ik regelmatig aan scoot-stappen. Rita met de scootmobiel en ik met stevige stapschoenen aan.

Je kan je niet voorstellen hoeveel obstakels we moeten vermijden of zien te passeren op de Turnhoutse stoepen. Ik noem de meest voorkomende, fietsen vooral bakfietsen, bromfietsen, verkeersplaten en vuilbakken voor en na de ophaalrondes…

Om de haverklap moet je ook van die stoep af omdat er werken in uitvoering zijn aan een huis, omdat er stellingen en/of bouwmaterialen op de stoep worden opgeslagen, omdat er een mobiele toiletcabine is neergepoot op de stoep…

En nu wil Somers daar ook nog eens oplaadkabels voor elektrische auto’s aan laten toevoegen…

Maar dat zal mobiliteitstopper, schepen Boogers toch niet laten gebeuren in onze stad zeker ?! Ik denk zelfs, dat hij groen uitslaat van colère bij zo’n dommigheden.

Standaard